ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα δεν προκύπτει κάποια από αυτές τις προϋποθέσεις. Ο κ. Καραμανλής έχει χάσει προ πολλού κάθε δυνατότητα αιφνιδιασμού. Ο,τι πρωτοβουλία κι αν αναλάβει έχει προεξοφληθεί. Οι πρόωρες εκλογές που θα έκανε τον Φεβρουάριο είχαν μετατεθεί για τον Μάρτιο, μετά έγιναν «δίδυμες» με τις ευρωεκλογές, και τελικά πήγαν όλοι μαζί διακοπές.
ΑΚΟΜΗ κι αν ήλπιζε ο κ. Καραμανλής ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα περάσουν ξώφαλτσα και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουν ξεχασθεί τα πικρά μέτρα που έλαβε το οικονομικό επιτελείο του εις βάρος των πολλών, ήρθε η καταστροφή στην Αττική και εξανέμισε κάθε ελπίδα ανατροπής της διαφοράς που χωρίζει το κυβερνών κόμμα από το ΠΑΣΟΚ.
ΤΩΡΑ δεν είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου που ζητούν εκλογές αλλά και επιφανείς παράγοντες των παραγωγικών τάξεων που θεωρούν πλέον επιβεβλημένο να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα που οδηγεί στην ακυβερνησία και στην πλήρη απορρύθμιση της οικονομίας και της κοινωνίας.
ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ λόγους ακόμη και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εισηγούνται στον κ. Καραμανλή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Λόγοι που έχουν να κάνουν με προσωπικές στρατηγικές που στοχεύουν στην επόμενη ημέρα της ήττας, εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ μία ακόμη περίπτωση που θα δικαιολογούσε τις πρόωρες εκλογές: όταν ο πρωθυπουργός είναι πεισμένος ότι το επόμενο διάστημα, και στην περίπτωσή μας μέχρι τον Μάρτιο, η κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο πολύ που η προσφυγή, τώρα, στις κάλπες είναι η μοναδική διέξοδος.
ΕΞΑΛΛΟΥ και η ελέγξιμη και σε λογικά πλαίσια ήττα μπορεί να αποτελεί θεμιτό στόχο για έναν πολιτικό που, κατά δήλωσή του, δεν είναι ακόμη σε ηλικία συνταξιοδότησης...
[ ΕΘΝΟΣ ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου