Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 06/09/09

.

1. Ομιλία κ. Καραμανλή στη Δ.Ε.Θ

Αμετανόητος. Ακόμη και τώρα δεν είπε κουβέντα για τη μέση ελληνική οικογένεια που ασφυκτιά. Πάγωμα μισθών και συντάξεων οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

Αναξιόπιστος. Ακόμη και τώρα, λίγο πριν το τέλος, εξαγγέλλει ό,τι έλεγε 6 χρόνια τώρα και ποτέ δεν έκανε (συγκεκριμένα στοιχεία)

Ανήμπορος. Ακόμη και τώρα παραμένει έρμαιο των επικοινωνιολόγων που του είπαν να εμφανιστεί «σκληρός», «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» μπας και γίνει σε κάποιους πιστευτός. Αντί να μιλήσει με ειλικρίνεια έστω μία φορά, έστω και τώρα, ζητώντας συγγνώμη που δεν σεβάστηκε δύο φορές την εντολή του πολίτη. Για αυτό και δεν έπεισε κανέναν. Περισσότερα...

2. Τι του είπαν να μας πει και ποια είναι η αλήθεια:

Πρώτον, μας είπε: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η διεθνής κρίση». Πρόβλημα: όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι η Ν.Δ. μας έβαλε σε οικονομική κρίση, πριν τη διεθνή κρίση (συγκεκριμένα στοιχεία).

Δεύτερο, μας είπε: «Πάλι καλά που κάναμε μεταρρυθμίσεις και η διεθνής κρίση δεν μας χτύπησε όσο άλλες χώρες». Πρόβλημα: Που ζει; Ποιες μεταρρυθμίσεις; Ποιο «νοικοκύρεμα» της οικονομίας; Τα γεγονότα 6 χρόνια τώρα μιλάνε από μόνα τους (συγκεκριμένα στοιχεία).

Τρίτον, μας είπε: «Τα επόμενα 2 χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται πολύ δύσκολα μέτρα και όποιος σας λέει το αντίθετο θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία». Πρόβλημα: Μιμείται τα «παπαγαλάκια» της καταστροφής που κατηγορούσε. Και το χειρότερο: Θέλει να στείλει και πάλι το λογαριασμό στην μέση ελληνική οικογένεια, ως υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων. Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου