Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τη μια στιγμή να απευθύνεσαι στα στελέχη σου και να τους καλείς να μη ράβουν υπουργικά κοστούμια και απ΄ την άλλη να δέχεσαι... Θα ήταν ξεφτίλα!


Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ
Oρισμένοι εξέλαβαν την άρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να δεχθεί τον όρο του κ. Κ. Σημίτη «ή επικεφαλής στο Επικρατείας ή πουθενά» ως άσκηση ηγεσίας εκ μέρους του.
Ωστόσο άλλοι αντιτείνουν ότι θα μπορούσε να καταγραφεί ως άσκηση συνέπειας. Ότι δηλαδή δεν μπορείς τη μια στιγμή να απευθύνεσαι στα στελέχη σου και να τους καλείς να μη ράβουν υπουργικά κοστούμια και απ΄ την άλλη να δέχεσαι- έστω και από έναν πρώην πρωθυπουργό- να ράβει... το δικό του κοστούμι. Κι αυτό, προσθέτουν, όταν επί δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- με τον ίδιο Γ. Παπανδρέου πάλι πρόεδρο, δηλαδή το 2004 και το 2007- δεν είχε απαιτηθεί η α΄ θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας από τον κ. Κ. Σημίτη.
Είναι βέβαιο ότι μια μερίδα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όπως και γενικά των ψηφοφόρων, έχει ενστάσεις ή και διαφωνίες για ορισμένες πτυχές της διακυβέρνησης Σημίτη, ιδίως των τελευταίων χρόνων. Όπως επίσης είναι γενικά αποδεκτό πως οι κυβερνήσεις Σημίτη και έργο έκαναν και στόχους πέτυχαν και εν κατακλείδι τη χώρα κατηύθυναν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Είναι σαφές ότι αυτήν τη φορά και οι δύο πλευρές ήθελαν να χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους στόχους τη συμβολική πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Κι αυτό, ιδίως σε μια εκλογική αναμέτρηση όπως η σημερινή που σηματοδοτεί ενδεχομένως μια νέα εποχή, δίνει την ερμηνεία.
[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:11 μ.μ. - 12/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου