Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Παράσταση» που δεν πείθει... ( ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η )

ΕΥΛΟΓΟ είναι μετά από μια ομιλία και μια συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού να καταγράφονται δεσμεύσεις, να επισημαίνονται προθέσεις και να ερμηνεύονται διαθέσεις. Οταν, όμως, ο πρωθυπουργός αυτός έχει μια προϋπηρεσία πεντέμισι χρόνων, τα πεπραγμένα της οποίας αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα που εμφανίζεται αποφασισμένος ν’ αντιμετωπίσει προσέλαβαν τις σημερινές διαστάσεις εξαιτίας των επιλογών του, τότε οι όποιες εξαγγελίες του ελάχιστη αξία έχουν.

ΑΛΛΩΣΤΕ, η αξία των εξαγγελιών του υποβαθμίζεται και από τον λόγο ότι ο Κ. Καραμανλής μπορεί άνετα να υποδύεται ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος αφού και επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν δισταγμό άλλα να λέει και άλλα να κάνει αλλά και λόγω του ότι ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κληθεί να εφαρμόσει αυτά που τελευταία διακηρύσσει.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και το συμπέρασμα από την παρουσία του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη είναι ότι τίποτα το ουσιαστικό δεν προσέθεσαν στην προεκλογική αντιπαράθεση τα όσα είπε, μια και ακόμη και τα μέτρα που υποτίθεται ότι εξειδίκευσε είναι τα ίδια ακριβώς που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο η κυβέρνησή του κατέθεσε στις Βρυξέλλες, αλλά δεν επιχειρήθηκε να προωθηθούν.

ΟΠΩΣ, άλλωστε, τίποτα το ουσιαστικό δεν προσέθεσαν τα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής στο περίφημο πια θέμα του αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια των βουλευτών εκείνων οι οποίοι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα. Οι διαρροές από τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό τον έφεραν ν’ ανακοινώνει στη Θεσσαλονίκη ποιες διαστάσεις θα έχει η εκκαθάριση. Ο ίδιος μετέθεσε τη γνωστοποίηση για αργότερα. Προφανώς δυσκολεύεται ή κάποιοι τον δυσκολεύουν ν’ αποφασίσει.

ΟΠΩΣ και να είναι, αυτό το διήμερο στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής επιδίωξε να δώσει την εντύπωση ότι έχει αλλάξει. Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν το κατάφερε. Ηταν μια «παράσταση» την οποία είχε ξαναδώσει το 2004 και το 2007. Και δεν είναι ότι δεν πείθει πια. Είναι και ότι κουράζει.

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου