Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΔΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Β.Φ.Λ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

Πώληση του συνόλου σχεδόν των μετοχών της ΒΦΛ στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει αγοράσει το σύνολο της ΒΦΛ Α.Ε. έναντι ποσού που κυμαίνεται από 100 μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ.
Η πλευρά Λαυρεντιάδη ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες-μετόχους (Εθνική Τράπεζα, Εμπορική, Alpha Bank) για βελτιώσεις - τροποποιήσεις της προσφοράς της. Ο διεθνής επενδυτικός τραπεζικός οίκος Rothschild, που ήταν ο μεσάζων της διαπραγμάτευσης, είχε ζητήσει από τους δύο ενδιαφερομένους (εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη και όμιλος IDagro) να υποβάλουν εναλλακτική προσφορά και για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΦΛ, δηλαδή και για τις μετοχές της ΔΕΠΑ.
Ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έχει συμφωνήσει στην αγορά του ποσοστού που έχει η ΔΕΠΑ στη ΒΦΛ (περίπου 33%) και στο ποσοστό των τραπεζών Εθνική, Εμπορική και Alpha (περίπου 63%). Το υπόλοιπο ποσοστό, που είναι κατακερματισμένο σε πολύ μικρά μερίδια που δεν ξεπερνούν το 1,4 ανά περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει στις 4 ανώνυμες επιχειρήσεις που το έχουν και σήμερα.

Πρόκειται για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, έξω από τη σφαίρα της ηθικής» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στη ΒΦΛ Γ.Τσιμενίδης.

Ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης δήλωσε ότι «η διαδικασία έχει προχωρήσει και ήδη βρισκόμαστε στο σημείο ώστε να καταβληθεί ο φόρος μεταβίβασης της εταιρίας από τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία, την απόφαση του Δ.Σ. της ΒΦΛ, τη θεωρούμε ότι είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο γιατί εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση, το Δ.Σ. της ΒΦΛ και οι μέτοχοι προχωρούν στην πώληση μιας βιομηχανίας που όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι είναι μια βιομηχανία εθνικής στρατηγικής σημασίας». Κάλεσε μάλιστα τους μέχρι πρότινος βουλευτές της ΝΔ (Καλαντζή, Παναγιωτόπουλο, Χριστοφιλογιάννη) να αντιδράσουν.

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δ.Παπουτσής τόνισε:
«Όπως προκύπτει από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ ‘’αστυνομικού χαρακτήρα’’ η αποχωρούσα πανικόβλητη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ολοκληρώνει το ζημιογόνο και καταστροφικό έργο της στον τόπο, με το ξεπούλημα της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας στη χώρα. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας αλλά και τεράστια ζημιά για το Δημόσιο συμφέρον η κυβέρνηση με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ή σε πρακτικές μαυραγοριτών να αποφασίζει λάθρα αυτή την ενέργεια. Ένα να γνωρίζουν: ότι ο λαός της Καβάλας δεν έχει απλώς πρόθεση να τους καταλογίσει την τεράστια πολιτική τους ευθύνη για αυτή την επιλογή τους αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του Οκτώβρη θα εξετάσει σε βάθος όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον αλλά και να διασφαλίσει το εργασιακό παρόν και μέλλον όλων των εργαζόμενων στην επιχείρηση της ΒΦΛ».
[ ΙΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου