Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με άξονα την Πράσινη Ανάπτυξη

Με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, τήρησε την δέσμευση του και πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

«Το καλοκαίρι του 2007, η περιοχή έζησε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Θυμάμαι καλά - γιατί ήμασταν και τότε μαζί - ότι η ανησυχία σας ήταν ότι μόλις φύγουν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, η Πολιτεία θα σας ξεχάσει» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η σημερινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμάκιου και του διακεκριμένου χωροτάκτη, κ. Ασεμπιλιο, αποτελεί ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας για κινητοποίηση και σε διεθνές επίπεδο για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την διάρκεια της συζήτησης με τις Δημοτικές Αρχές και τοπικούς φορείς ανακοινώσε ότι μετά από διαβούλευση θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής με άξονα ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η μελέτη για να καταστεί η Ολυμπία πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης.

Με τη ίδρυση μιας νέας Σχολής Αθλητισμού Ολυμπισμού Πολιτισμού. Θα πρόκειται για μια διεθνή σχολή που μπορεί να αναπτυχθεί και σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο, με ένα διεθνές πρότυπο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο για την εκπαίδευση σε τομείς αθλητισμού, αλλά και την διοργάνωση εκδηλώσεων και αγώνων. Με την ανάπτυξη του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ώστε να καταστεί αυτός ο συμβολισμός ακόμη πιο έντονος και η Ολυμπία να είναι πραγματικά το επίκεντρο πρωτοβουλιών για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, επισημαίνοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα συνδυαστεί με θεσμικές αλλαγές, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και την αποκέντρωση, οι οποίες θα δώσουν πνοή σε όλη την Ελλάδα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:35 μ.μ.- 11/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου