Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου – Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης στη Βουλή


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε να κυβερνήσουμε τη χώρα σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός δεν ζήτησε να είμαστε οι νέοι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας, μας δέσμευσε να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Δέσμευσή μου να μιλώ με κάθε ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό.

Να αντιμετωπίζω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε, χωρίς υπεκφυγές. Θα το κάνω, όχι για να αποφύγω τις ευθύνες, αλλά για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε τις αλλαγές αυτές που χρειάζονται για τον τόπο.

Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη. Τον θέλουμε ενημερωμένο, συνειδητοποιημένο, συμμέτοχο στη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο. Η κατάσταση στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική.

Η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική. Η ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης υπάρχει σήμερα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τεράστια αύξηση της ανεργίας. Πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Εμείς αγοράζουμε ξένα προϊόντα, αλλά λίγοι στον κόσμο αγοράζουν τα δικά μας.

Με έναν προϋπολογισμό που έχει πέσει έξω, όσο ποτέ άλλοτε.

συνέχεια : Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου – Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης στη Βουλή

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:27 μ.μ.- 16/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου