Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 20/11/09

.
1. Γ. Παπανδρέου: Ο προϋπολογισμός είναι μόνο το πρώτο βήμα για την ανάταξη και το νοικοκύρεμα της οικονομίας. Έτος τομών και ριζικών αλλαγών το 2010 για να χτυπήσουμε τη ρίζα του προβλήματος της Ελλάδας: το κράτος.


Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μία από τις δυσκολότερες της στιγμές, από τη Μεταπολίτευση. Ευθύνη μας να προστατέψουμε ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα: τον άνθρωπο.

Έχουμε συνολικό σχέδιο με διπλό σκοπό: να βγάλουμε την χώρα από την εντατική και να χτυπήσουμε τη ρίζα του προβλήματος: το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Σε αυτό το διπλό σκοπό θέλουμε και χρειαζόμαστε όχι την ανοχή, αλλά τη συμμετοχή όλων.

Δίνουμε λύσεις και προχωράμε άμεσα σε ανατροπές γιατί θέλουμε να οδηγήσουμε τους Έλληνες σε πιο ασφαλή νερά. Αυτή την εντολή μας έδωσαν.

Αυτήν την εντολή, εμείς θα την τιμήσουμε.
Περισσότερα...

2. Προϋπολογισμός 2010: Μεταβατικός προϋπολογισμός ανάταξης, αναδιανομής, νοικοκυρέματος. Είναι το ξεκίνημα της προσπάθειας όλων μας να βγούμε από το οικονομικό τέλμα και να μπούμε σε πορεία ελπίδας και δικαιοσύνης.

Οι χρονικά και οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες σύνταξης του προϋπολογισμού.

Τι κάνουμε με τον προϋπολογισμό – βασικές προβλέψεις του

1. Εξασφαλίζουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα βρούμε τα λεφτά, 2,6 δις ευρώ (1,1% του ΑΕΠ) για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων, μέσω της αναδιάταξης δαπανών.

2. Μειώνουμε το έλλειμμα από το 12,7% το 2009, στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010.

3. Κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα νοικοκυρέματος , μειώνοντας τις πρωτογενείς δαπάνες του κράτους για πρώτη φορά κατά 3,8% ή κατά 2,3 δισ. !
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου