Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon μετά τη συνάντηση τους

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι στην Ελλάδα το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον κ. Ban Ki-moon. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη χώρα μας, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να υπογραμμίσω τη σημασία που δίνει η Ελλάδα σε αυτό τον Οργανισμό, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος. Έχουμε μια μακρά, πολυετή συνεργασία και παράδοση, μια πολύπλευρη συνεργασία, πάντα προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές και αξίες του Οργανισμού, του οποίου η αποστολή είναι καθοριστική για το μέλλον της παγκόσμιας κοινότητας, για την ειρήνη και τη συνεργασία στον πλανήτη μας.

Και βέβαια, είχαμε με το Γενικό Γραμματέα εξαιρετικά εποικοδομητικές συνομιλίες για σειρά θεμάτων, που είναι και διεθνούς, αλλά και αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Συζητήσαμε για την κλιματική αλλαγή. Έχει πλέον καταστεί ένα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανθρωπότητα....... περισσότερα

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 π.μ.- 5/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου