Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ...


Η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστού. Οι Τράπεζες ασύστολα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν την κερδοφορία τους χωρίς να επενδύουν, χωρίς να δημιουργούν έστω και μία νέα θέση εργασίας.
Η ανεργία διαρκώς μεγαλώνει…
Η απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ είναι μόλις στο 3% !
Και η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, διαπιστώνει…διαπιστώνει και δέχεται τα χαστούκια των Βρυξελών, σαστισμένη και αδιαμαρτύρητα.
Ας ξυπνήσουμε, το 2009 δεν είναι ούτε 81, ούτε 93. Οι ρυθμοί έχουν αλλάξει. Η κοινωνία και η αγορά απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, ελιγμούς, συγκροτημένα επιτελεία, εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών.
Πότε και ποιος θα ασχοληθεί με το ΕΣΠΑ (έτοιμο χρήμα για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας) ;
Πότε και ποιος θα ασχοληθεί με τις ιδιωτικές επενδύσεις και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ;
Η Κατσέλη και ο Αρναουτάκης μόνοι τους ; Γιατί καθυστερούν οι τοποθετήσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και Γραμματέων στις Περιφέρειες ; Ποιους πραγματικά ωφελούν αυτές οι καθυστερήσεις ;
Ποιος ή ποιοι μηχανισμοί μπλοκάρουν την παραγωγή πολιτικής και έργου ;
Η στήριξη και η εναπόθεση των ελπίδων στο ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε για να παρατηρούμε την όποια «αναδιοργάνωση» να μην παράγει αποτελέσματα.
Το «πρώτα ο Πολίτης» απαιτεί ΔΡΑΣΗ , απαιτεί έργο, απαιτεί επίλυση προβλημάτων, απαιτεί συνολική ενεργοποίηση όλου του παραγωγικού ιστού της χώρας. Δεν απαιτεί διαπιστώσεις μόνον. Δεν αντέχουμε να ξαναγίνουμε μάρτυρες μιας νέας φοβικής πολιτικής, που δεν αποφασίζει να δράσει από τον φόβο του λάθους.
Επιτέλους, να μπει τέλος στην αναποφασιστικότητα και την αδράνεια, τέλος στην άκρατη και ατέρμονη διαδικασιολογία : κάποιοι μετράν τις μέρες ανάποδα, (για το 100ήμερο) και καλά κάνουν… Η Κυβέρνηση ?...

Επιστολή αναγνώστη...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:17 μ.μ.- 14/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου