Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Το «ισχυρό Ευρώ», έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία της πολιτικής αυτών, που διαφεντεύουν την πορεία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Στην πράξη, οι αμερικάνοι δεν θάβρισκαν καλύτερο σύμμαχο, για ν΄ ανορθώσουν την οικονομία τους και δεν θα απολάμβαναν μεγαλύτερη βοήθεια, για να προωθήσουν τις εξαγωγές τους, παραμερίζοντας τα προϊόντα της ΄Ενωσης.
Οι συντηρητικοί που κυβερνούν, τα τελευταία χρόνια, τη γηραιά ήπειρο, επαίρονται, τάχα, για τον ηγέτη των νομισμάτων, γνωρίζουν όμως και προσπαθούν να το κρύψουν, πως στην ουσία, οι πολιτικές τους, έχουν φέρει την Ε.Ε. σε πολύ άσχημη θέση και πορεία.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ελλάδα – εν πολλοίς αποτέλεσμα της εφαρμογής των γενικότερων νεοφιλελεύθερων συνταγών, από τη νεοδεξιά του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη – χρησιμοποιείται, ως αντιπερισπασμός, στη γενικότερη οικονομική κατρακύλα των ευρωπαϊκών κρατών. Ασχολούνται και προβάλλουν, μονομερώς, τα της Ελλάδας, για να κρύψουν, τα χάλια των υπολοίπων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τα δικά τους, δηλαδή των μεγάλων.
Τα ελλείμματα καλπάζουν και τα χρέη, επίσης, τόσο στη Γερμανία, όσο στην Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία. Αυτά δεν προβάλλονται και δεν απασχολούν τα κερδοσκοπικά κέντρα των απατεώνων του ύστερου καπιταλισμού. Το «ελληνικό» είναι το …πρόβλημα για τη ζώνη !...

Το ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις κι έτσι πρέπει να τεθεί και ν΄ αντιμετωπιστεί.
Ο Γ. Παπανδρέου, όσο κι αν βρίσκεται – λόγω της θλιβερής κληρονομιάς, που τούλαχε – σε δύσκολη και αμυντική θέση, πρέπει να βρει το πολιτικό σθένος να πει και να θέσει τα πράγματα, στη διάστασή τους.
Χρειάζεται να ελιχθεί, να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τη Σοσιαλιστική Διεθνή, καθώς και τις λίγες συμμαχίες, που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ε.Ε.(η περίπτωση Θαμπατέρο, που προεδρεύει, είναι σημαντική…), και να προσπαθήσει να παρέμβει, προκειμένου ν΄ αλλάξουν τα δεδομένα και οι εξελίξεις.

΄Ολοι αυτοί οι λαλίστατοι, ως προς τις κατηγορίες για τη χώρα μας, γνωρίζουν, κατά βάθος, πως οι κίνδυνοι, που επισείονται και εμφανίζονται ν΄ αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα, περισσότερο και καθοριστικότερα, αφορούν την ίδια την ΟΝΕ. Ακόμα και η περίπτωση της «στάσης πληρωμών», ως αποτέλεσμα της απειλούμενης άρνησης δανεισμού μας, την Ε.Ε. θα θίξει ουσιαστικότερα και τους δανειστές – κατόχους των ομολόγων μας, θα ρίξει στο βάραθρο…
Ευτυχώς το όλο ζήτημα, δεν είναι άσπρο – μαύρο !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:31 μ.μ.- 24/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου