Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση «πολιτικών παρεμβάσεων» στα δημοσιονομικά στοιχεία της περιόδου 2007-2009.

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική.

Βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για συνειδητή διαστρέβλωση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας περιλαμβάνει η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε απόψε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απαριθμούν τις -όπως τις αποκαλούν- «μεθοδεύσεις χειραγώγησης στη δημοσιοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων», από την εποχή της απογραφής Αλογοσκούφη, μέχρι τα τέλη του 2008 και διαπιστώνουν ότι υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον Ελληνικό λαό και τις Ευρωπαϊκές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, είχε συμφωνήσει στη σύσταση εξεταστικής μόνον υπό τον όρο ότι θα περιλάβει τους χειρισμούς όλων των κυβερνήσεων από το 1981 και μετά.

Ολόκληρο το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής έχει ως εξής:

«
Η χώρα βρίσκεται σήμερα στη δίνη πρωτοφανούς επίθεσης από διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποδυναμωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Εκτός από το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, η διαπιστωμένη αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων κατέστησαν τη χώρα ευάλωτη στις επιθέσεις που πλήττουν την οικονομία μας και στα παιχνίδια των κερδοσκόπων με τις αγορές κρατικών ομολόγων....... συνέχεια : Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:06 π.μ.- 23/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου