Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στο σφυρί ακίνητα μεγαλοοφειλετών. (Έχουν ακίνητη περιουσία 5,3 δισ. και χρωστούν στην Εφορία 519,7 εκατ. ευρώ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας τους έρχονται αντιμέτωποι 26.165 φορολογούμενοι
που χρωστούν στην Εφορία πάνω από μισό δισ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται αποφασισμένο να φτάσει την κατάσταση στα άκρα βγάζοντας ακόμα και σπίτια μεγαλοοφειλετών στο σφυρί, προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από τη δεξαμενή των 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Έτσι, σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο οι οφειλέτες αυτοί που, όπως αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν στην κατοχή τους σημαντική ακίνητη περιουσία. Σειρά για σαρωτικές διασταυρώσεις και ελέγχους παίρνουν επίσης όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν δηλώνουν στην Εφορία τους τόκους, οι επιτηδευματίες με ροπή σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αλλά και όσοι «ξεχνούν» να αποδώσουν στο Δημόσιο τον ΦΠΑ που οφείλουν. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποιεί τις σχετικές διασταυρώσεις και τα πρώτα ευρήματα βγάζουν λαβράκια για... πένητες έναντι της Εφορίας με ακίνητα εκατομμυρίων..... συνέχεια : Στο σφυρί 103.290 σπίτια για χρέη προς το Δημόσιο

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:46 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου