Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Έπαιξαν 109 δισ. δολάρια στη χρεοκοπία της Ελλάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

Παιχνίδι δισεκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας έχει στηθεί στις διεθνείς αγορές από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και επενδυτικά funds με σιωπηρό «σύμμαχο» τους οίκους αξιολόγησης.

Βασιζόμενοι στη δεινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κερδοσκοπικά κεφάλαια αλλά και μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι ποντάρουν δισεκατομμύρια ευρώ στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου στημένο παιχνίδι, καθώς εις βάρος της Ελλάδας στοιχηματίζουν οι ίδιες εταιρείες που κάλυπταν στο παρελθόν το χρέος της χώρας, όπως για παράδειγμα η Goldman Sachs, όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Εγχώριοι τραπεζικοί παράγοντες συνδέουν με αυτό το παιχνίδι και τους οίκους αξιολόγησης καταλογίζοντάς τους ότι σε καίριες στιγμές με τις παρεμβάσεις τους- ανακοινώνοντας αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας- δίνουν τροφή στην κερδοσκοπία. .... συνέχεια : Στοιχημάτισαν 109 δισ. δολάρια στη χρεοκοπία της Ελλάδας

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:04 π.μ.- 27/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου