Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ...

Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των τελωνειακών, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι τελωνειακοί, που απειλούνται πλέον με πρόστιμα, συνεδριάζουν για το μέλλον της απεργίας, η οποία έχει ήδη στεγνώσει τα περισσότερα πρατήρια σε Αττική και Νότια Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της απεργίας τους.
Ωστόσο, το απεργιακό μέτωπο φαίνεται ότι έχει «σπάσει» στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τις εταιρίες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, από το πρωί της Παρασκευής γίνεται κανονικά εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα.
Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις τους χωρίς την παρουσία τελωνειακών, να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όταν λήξει η απεργία να γίνει έλεγχος από τους τελωνειακούς. Πάντως, οι τελωνειακοί τονίζουν ότι τα προβλήματα στην αγορά δεν οφείλονται στην απεργία τους, αλλά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:59 π.μ.- 20/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου