Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Πήραμε τον... Γιακούμπ!»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του Άαντ Ντε Μός στην Καβάλα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο ισχυρός άντρας της ομάδας Μάκης Ψωμιάδης, που μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε ως τον «Γιακούμπ της προπονητικής»!

Ο σχεδόν παράλληλος ερχομός του Ντενίλσον και του Ντε Μπός, έκανε την ποδοσφαιρική ομάδα να παραμιλάει κ.Ψωμιάδη, και να αναρωτιέται "που το πάει η Καβάλα";"Εάν αυτοί οι δύο έρχονταν για λογαριασμό κάποιας ομάδας των Αθηνών, ή της Θεσσαλονίκης, θα γίνονταν χαμός. Δυστυχώς στο κέντρο τους ενοχλεί όταν υπάρχει μία μεγάλη επαρχιακή ομάδα! Δεν πειράζει θα το συνηθίσουν. Θα καταλάβουν ότι η Καβάλα μετατρέπεται σε μία μεγάλη ομάδα, γι' αυτό και φέραμε τον... Γιακούμπ της προπονητικής, τον κ.Ντε Μός".

Πως καταφέρατε να πείσετε ένα προπονητή του μεγέθους και των τίτλων του Ντε Μπός να έρθει σε μία νεοφώτιστη ομάδα στη Superleague;

"Γιατί απλά κατάλαβε ότι τα δυο μου παιδιά, που είναι και οι ιδιοκτήτες της ομάδας, ο Σταύρος και η Χριστίνα, έχουν ξεκινήσει να χτίζουν κάτι πολύ μεγάλο στην Καβάλα. Είδε παίκτες και έμψυχο υλικό, που δεν υπάρχει σε καμμία ομάδα και αποφάσισε να έρθει να δουλέψει σε μία ομάδα που του προσφέρει τα πάντα. Ότι ζητήσει το έχει".

Τι ήταν αυτό που σας ζήτησε από την αρχή;

"Το πρώτο πράγμα ήταν προπονητικό κέντρο. Είδε ότι γυρίζουμε στα γήπεδα του νομού και είπε τέλος! Ζήτησε να ξεκινήσει ένα δικό μας προπονητικό κέντρο. Αμέσως ανταποκρίθηκε και τον ευχαριστώ, ο νομάρχης Καβάλας, κ.Θόδωρος Καλλιοντζής και μας παραχώρησε ένα πολύ ωραίο μέρος στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και εκεί θα πάνε οι μηχανικοί για να κάνουν τα σχέδια και η Καβάλα επιτέλους να δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο".

Μιλάμε όμως για πολλά χρήματα κύριε Ψωμιάδη, δε ξεφεύγει κάπως ο προϋπολογισμός σας, δεδομένου ότι κάνατε και πολλές μεταγραφές;

"Τόσο ο Σταύρος, όσο και Χριστίνα, τα παιδιά μου, δεν τους νοιάζει πόσα χρήματα θα ξοδέψουν, αρκεί να κάνουν τους Καβαλιώτες υπερήφανους για την ομάδα τους. Σε δύο χρόνια, αλλάξαμε δύο κατηγορίες και επενδύσαμε πολλά χρήματα, ώστε η Καβάλα να γίνει πάλι μεγάλη ομάδα. Στόχος μας είναι να δούμε την ομάδα στην Ευρώπη και επαναλαμβάνω θέλουμε όλοι οι Καβαλιώτες να αισθάνονται περήφανοι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά φιλάθλων της ομάδας και θα το πετύχουμε".

Έχετε σκεφτεί κάτι γι' αυτό; Το να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, γιατί κακά τα ψέματα ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα φέτος;

"Υπάρχει κρίση οικονομική το βλέπουμε και το ξέρουμε. Εμείς θέλουμε ο Καβαλιώτης να έρχεται στο γήπεδο και όχι να κάθεται στην καφετέρια την ώρα του αγώνα, γι' αυτό και με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο θα βάλουμε φτηνό εισιτήριο, 10 ευρώ! Να έρθει ο κόσμος να δει τη νέα ομάδα που χτίζεται".

Ο Ντενίλσον πως σας φάνηκε σαν άνθρωπος, μιας και το γνωρίσατε εσείς ποιο πολύ από τον καθέναν;

"Είναι ένα πρόσχαρο παιδί, πολύ απλός και εξωτερικεύει τα αισθήματα του. Φανταστείτε πως βλέπαμε το παιχνίδι στο Καυτατζόγλειο από μία σουίτα, μαζί με τον κ.Ντε Μός και σε κάποιες στιγμές κόντεψε να σπάσει τη τζαμαρία με τα χέρια του! Έκανε σαν τρελός που δε μπορούσε να παίξει. Ρωτάει κάθε μέρα τον προπονητή πότε θα είναι έτοιμος. Και μάλλον θα είναι στην διάθεση του, στο μάτς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό".

Βλέποντας κάποιος να έχετε φέρει έναν τέτοιο προπονητή, με τόσους τίτλους, αλλά και παίκτες "ονόματα" αναρωτιέται τι θα δούμε του χρόνου;

"Η Καβάλα όπως σας είπα, αλλάζει επίπεδο. Κάθε χρόνο θα βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Δεν ανεβήκαμε στη Superleague για να ήμαστε κομπάρσοι, αλλά για να κοιτάζουμε όλες, μα, όλες τις ομάδες στα μάτια. Αυτό κάποιοι δεν το θέλουν, ίσως να φοβούνται, δε μας ενδιαφέρει, θα πρέπει να υπάρχει και μία δυνατή επαρχιακή ομάδα και η Καβάλα το θέλουν ή όχι, θα γίνει η μεγάλη νέα δύναμη της κατηγορίας. Κάθε χρόνο θα χτίζουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί".

από [ gazzetta ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου