Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ !...

Δύο είναι οι δικαιούχοι του βραβείου της μπαρούφας, γι απόψε το βράδυ, της Τρίτης 9/2. Από τον ορυμαγδό των ειδήσεων, των αναλύσεων και των δηλώσεων, ξεχώρισαν, εμφανέστατα, τα λεχθέντα από έναν εκπρόσωπο της πολιτικής, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη κι έναν εκπρόσωπο των ΜΜΕ, τον γνωστό και συνηθισμένο μπαρούφα, Γ. Πρετεντέρη.

΄Εχουμε και λέμε, λοιπόν, Λαφαζάνης : « …Είναι ένα τσουνάμι φορολογικής λεηλασίας των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων !...».
Ποιους επιβαρύνουν τα νέα φορολογικά μέτρα ; ΄Οσους έχουν εισόδημα, πάνω από 40.000 € το χρόνο. Πόσοι είναι αυτοί ; Γύρω στο 6 με 7%, του συνόλου των φορολογούμενων.
Δεν είναι, μόνο, που για τον κ. Λαφαζάνη – υπεύθυνο επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν εισοδήματα πάνω από 40.000 €/χρόνο, περιορίζονται και στο, μόλις, 6-7% του πληθυσμού ! ΄Απαιχτος ο …παίκτης, χαλάλι του το βραβείο !...

Πάμε τώρα στον Πρετεντέρη : «…Ξέρετε, αυτοί που επιβαρύνονται με εισόδημα 40.000 €, το χρόνο, δεν είναι άλλοι απ΄ αυτούς που λαμβάνουν μισθούς 2.700 € το μήνα, μικτά ! Δηλαδή, κάθε άλλο, παρά υψηλόμισθοι !...».
Ο ανίδεος, που παριστάνει το φωστήρα, δεν γνωρίζει πως το ποσόν που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση, δεν είναι τo μικτό, αλλά το καθαρό, απαλλαγμένο από τις κρατήσεις, για σύνταξη, ταμεία κλπ. Βγαίνει, λοιπόν και παραπληροφορεί, μόνο και μόνο για να περάσει μια εικόνα απαξίωσης των μέτρων.
Τι σημαίνουν τα 40.000 € ; Αποδοχές γύρω στα 3.600 μικτά και 2.400 – 2.500 καθαρά το μήνα ! (Περιλαμβάνεται και ο φόρος…).
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, να κι ο Πρετεντεράκος, …πανάξιος, συνδικαιούχος του βραβείου της μπαρούφας !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:03 π.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου