Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Λίγες σκόρπιες σκέψεις μετά τις εκλογές

Αρκούσαν λίγα λεπτά της ώρας οδηγώντας ,να ακούσω σήμερα (μία ημέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές) από το ραδιόφωνο , τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού ,και όλων των άλλων αρχηγών των κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κι αμέσως άρχισαν να μου δημιουργούνται χίλιες μύριες σκέψεις.
Ταξινομώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα τις σκόρπιες σκέψεις μου και λαμβάνοντας υπ όψη το γεγονός ότι οι κομματικές ηγεσίες είναι εκτός πραγματικότητας, δεν χωράει αμφιβολία ότι κανείς τους δεν κατάλαβε τίποτα.
Διαφορετικά αυτά τα σούργελα που περιφέρονται στα κανάλια, δεν θα τολμούσαν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με τόση απαξία.
Φυσικά και οι πολίτες, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποδεχόμαστε με ευκολία τα σκουπίδια-(κυρίως τηλεοπτικά)- που μας σερβίρουν.
Μόνο που οι Περιφερειακές εκλογές, έδειξαν ότι κάτι κινείται επιτέλους στην χτυπημένη από παντού κοινωνία μας.
Σαφέστατα είναι ένδειξη υγείας ότι το 60% των πολιτών γυρίζουν την πλάτη στα υπάρχοντα κόμματα του δικομματισμού κυρίως (50% αποχή συν 10% άκυρα –λευκά) που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα .
Η μη ψήφος στις περιφερειακές εκλογές ήταν και μια αντίδραση στην προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι δυνατόν να είσαι πρωθυπουργός της χώρας σου και να βγαίνεις παρέα με τον Πεταλωτή στη διακαναλική και να εκβιάζεις τους πολίτες σου, ότι θα πας σε εκλογές εάν δεν ψηφίσουν , τον Σγουρό;
Έχεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε ανόητους;
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, εκεί στα κομματικά επιτελεία, να περνιέστε για πιο έξυπνοι από μας τους υπόλοιπους και μάλιστα στην εποχή του διαδικτύου;
Επειδή μερικοί επαγγελματίες ρουφιάνοι της Ιπποκράτους και της Ρηγίλλης βγάλατε τόνους λάσπης στο Δημαρά νομίζατε ότι θα σας περάσει;
Είστε μήπως τίποτε φοβεροί διανοούμενοι που έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να μας υπνωτίσετε με αιχμή του δόρατος τους Μανώληδες και τους κόκκινους Πάνους ;
Δεν μας……..(άντε να μην το πω ) και λίγο λέω εγώ;
Είναι γεγονός επίσης ότι δεκαετίες τώρα σας διέσωζαν οι νταβατζήδες (Θου κύριε δεν το είπα εγώ) που ήλεγχαν την ενημέρωση. Αυτά τώρα να τα ξεχάσετε.
Δεν είμαστε ούτε ένας ούτε δύο αλλά είμαστε χιλιάδες, εκατομμύρια, δεν μπορείτε να μας νικήσετε.
Είστε τελειωμένοι, το ίδιο και οι νταβατζήδες (παραδοσιακοί και νεόπλουτοι) που σας στηρίζουν.
Δεν βρίσκονται στη Ρηγίλλης και στην Ιπποκράτους, οι πιο έξυπνοι Έλληνες, για να κοροϊδέψετε εμάς τους υπόλοιπους.
Ούτε οι νταβατζήδες των ΜΜΕ, έχουν πλέον δύναμη.
Απλά τους κρατάνε στον ορό της εντατικής πλέον οι Τραπεζίτες με τα θαλασσοδάνεια και οι κρατικοελεγχόμενοι οργανισμοί σαν τον ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις.
Η μπογιά σας δεν περνάει πλέον ……

1 σχόλιο:

  1. Όσον αφορά την μπογιά ...μακάρι.
    Απο το στόμα σου και στου θεού το αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή