Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κοινή καταγωγή και εμφύλιοι σπαραγμοί.........στην σημερινή πραγματικότητα.

Ο Πλάτων πίστευε στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων. Οι Έλληνες μεταξύ τους έλεγε, είναι οικείοι και συγγενείς, ενώ με τους βαρβάρους είναι άσχετοι και ξένοι “φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και συγγενές, τω δε βαρβαρικώ οθνείον τε αλλότριον” (Πολιτεία 470γ).
Αρρώστια ήταν για τον Πλάτωνα, οι εμφύλιοι σπαραγμοί, γι’ αυτό τις συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων τις ονομάζει “στάσεις”, ενώ τις συγκρούσεις Ελλήνων- βαρβάρων τις αποκαλεί “πολέμους”, μια και οι Έλληνες, όπως λέει, είναι φυσικοί πολέμιοι των βαρβάρων. Και συνεχίζει, όσον αφορά την στάση: “Όπου τύχη να ξεσπάσει και χωριστεί σε δύο η πόλη, αν αρχίσουν να καταστρέφουν ο ένας του άλλου τα κτήματα και βάζουν φωτιά στα σπίτια, τι αποτρόπαιο πράγμα που φαίνεται και είναι και πόσο αφιλοπάτριδες οι δύο μερίδες. Γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα τολμούσαν να ρημάζουν έτσι την μητέρα που τους γέννησε και τους ανέστησε”
Τυχαίο; Δεν νομίζω !!!
Εδώ και πολύ καιρό δεν παρακολουθώ καθόλου δελτία ειδήσεων.
Είμαι από αυτούς που σιχάθηκαν να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα να απαγγέλουν το ίδιο ποίημα.
Να νοιάζονται για το δίκιο του εργάτη όταν οι δικές τους αμοιβές ισοδυναμούν με 20 μισθούς ή 100 συντάξεις ΙΚΑ.
Να μυξοκλαίνε για τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, αλλά να μη λένε κουβέντα για δικούς τους συναδέλφους δημοσιογράφους που απολύουν τα δικά τους αφεντικά.
Να πρωτοστατούν στις περυσινές κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής στο ΙΚΑ εκατομμυρίων ασφαλισμένων άλλων Ταμείων και στη συνέχεια να το βουλώνουν επειδή το σινάφι τους εξαιρέθηκε.
Γι αυτό πάλευαν άλλωστε!!!!
Δεν διαβάζω εφημερίδα και όταν ακούω ραδιόφωνο, ακούω μόνο μουσική. Τους δημοσιογράφους τους αποφεύγω παντού!
Ενημερώνομαι καθημερινά από το διαδίκτυο, μόνο από ιστοσελίδες που έχω επιλέξει, για να μην πέσω πάνω σε κανένα δημοσιοκάφρο.
Τις προάλες , επειδή με έτρωγε η περιέργεια να δω την κατάληξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας, του Εισαγγελέα και του Υπουργού(γι αυτόν κυρίως) με τους μετανάστες στη Νομική, αποφάσισα να παρακολουθήσω δελτίο ειδήσεων (καλά να πάθω). Και ωωωω!!! του θαύματος. Σαν να μην πέρασε ο χρόνος... Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια κλάματα, οι ίδιες απειλές, το ίδιο ποίημα.
Αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Όλοι αυτοί, τη ‘δουλειά’ τους κάνουν και γι αυτήν τους πληρώνουν.
Θα σταθώ στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για τα αποκόμματα-μη κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος, αλλά και ελάσσονος, δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα το ίδιο είναι.
Δεν έχει σημασία ούτε το ότι η όλη επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που κάνουν τον κοριό και δεν μπορούν να φαντασθούν πως θα μπορούσε κάλλιστα να είχε χυθεί πολύ αίμα!
Το ένα κόμμα λοιπόν μίλησε για εγκληματική καθυστέρηση, το άλλο για υπερβολική βιασύνη, το τρίτο είπε πως φταίει η κυβέρνηση που δεν σταμάτησε τους μετανάστες πριν μπουν στη Νομική, το τέταρτο ανακοίνωσε πως θα φταίει η κυβέρνηση αν βγάλει η αστυνομία τους μετανάστες έξω.
Και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι συμφωνούν πως ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση.
Από προχθές το πρωί άρχισαν να πηγαινοέρχονται στα τηλεπαράθυρα, οι ‘ειδικοί’ των κομμάτων για να αναλύσουν τα λάθη της κυβέρνησης και να προτείνουν τις ιδανικές λύσεις, που μόνο το κόμμα τους έχει επεξεργαστεί και μπορεί να δώσει.
Η τηλεόραση για μένα ξανάκλεισε.
Άγνωστο μέχρι πότε……
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Και τελειώνω συμβουλεύοντας όλους τους πολιτικούς ΟΛΩΝ των μιζοκομμάτων να μην τους διαφεύγει ποτέ η γνώμη του Πλάτωνα ότι:
Δεν θα τολμούσατε κύριοι να ρημάξετε έτσι την μητέρα που σας γέννησε και σας ανέστησε”

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:30 μ.μ.- 30/1/2011-----------Ger
(Για σχόλια κάντε κλικ στον τίτλο και συμπληρώστε την φόρμα)