Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τηλεφωνικό σαφάρι βουλευτών από Σαμαρά-Βενιζέλο


Tα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει δημόσια δήλωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με όπλο τις δημοσκοπήσεις που θέλουν ο λαός να μην επιθυμεί εκλογές. Με βασικό εργαλείο τη ρητορική του φόβου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ιδίως στην οικονομία.

«Πάνω από κόμματα υπάρχει η πατρίδα», αναμένεται να είναι το μήνυμα, το οποίο...
θα στείλει ο πρωθυπουργός, ενώ ίσως προτείνει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να συγκεντρώσει ψήφους από την Αριστερά, κυρίως τη ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ τηλεφωνικό σαφάρι βουλευτών των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων γίνεται αυτές τις μέρες, όπου ασκούνται «πιέσεις» προκειμένου να… «το ξανασκεφτούν», να ψηφίσουν για Πρόεδρο το Σταύρο Δήμα, να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Τα τηλεφωνήματα αυτά έγιναν τις προηγούμενες ώρες σύμφωνα με το newsbomb, κάποια μάλιστα από τους Σαμαράς και Βενιζέλο, αυτοπροσώπως.

• Απ' τους ΑΝΕΛ φέρεται να έχουν προσεγγιστεί οι Ουζουνίδης, Κόλλια-Τσαρουχά και Κουντουρά.
• Απ' τη ΔΗΜΑΡ οι Τσούκαλης, Ψύρρας και Φούντα, η οποία αποχώρησε απ' τη ΔΗΜΑΡ λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία, αλλά παρόλα αυτά ψήφισε «παρών».
• Απ' τους ανεξάρτητους οι Καπερνάρος, Πολύδωρας, Τατσόπουλος, Ανδρουλάκης, Γιαταγάνα και Μουτσινάς!
 
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του «σαφάρι» φαίνεται πως είναι πενιχρά.