Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΔΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ 21ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ…Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.

1. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον νεαρό αστυνομικό, Διαμαντή Μαντζούνη, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα κατά την διάρκεια της επίθεσης και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

2. Δυστυχώς, η χώρα έχει παραδοθεί στις διαθέσεις κάθε οπλοφόρου. Το εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής ατιμωρησίας και επιχειρησιακής ανικανότητας της αποχωρούσας κυβέρνησης έχει τινάξει στον αέρα την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια.

3. Επιπλέον, η σημερινή, δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επίθεση εναντίον αστυνομικών, εγείρει πολλά και σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με την φύση των επιθέσεων αυτών και καθιστά απολύτως αναγκαία την ταχύτατη και σε βάθος διερεύνησή τους.

4. Σε κάθε περίπτωση, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν πρωτόγνωρα επίπεδα ανασφάλειαςΑισθάνονται απροστάτευτοι και βλέπουν, πέραν της κρίσης που πλήττει το βιοτικό επίπεδο των ιδίων και των οικογενειών τους, ότι η καθημερινότητά τους έχει μεταβληθεί σε ένα πεδίο εντάσεων, οξύτητας και διχασμών. 15χρονος δολοφονείται εν ψυχρώ, δεκάδες επιχειρηματίες βλέπουν τα καταστήματά τους να παραδίδονται στις φλόγες, αλλεπάλληλα περιστατικά πυροβολισμών από αγνώστους, και σήμερα ένας αστυνομικός, 21 ετών, στην εντατική.

5. Παράλληλα, ανασφαλείς αισθάνονται και οι αστυνομικοί, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την απουσία ηγεσίας, φυσικής και πολιτικής, καθώς η βούλησή της εξαντλείται στην έκφραση αόριστων φραστικών πολιτικών σχημάτων, που δεν διαμορφώνουν περιβάλλον ικανό να δώσει την δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να φέρει σε πέρας το έργο της.

6. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε καταστάσεις ανασφάλειας, αποδιοργάνωσης και γενικευμένης κρατικής παραλυσίας, που νομίζαμε ότι τις είχαμε αφήσει οριστικά στο παρελθόν ως κοινωνία, ως πολιτεία. Η κυβέρνηση Καραμανλή μας διέψευσε όλους. Χρειάστηκε ελάχιστα χρόνια για να μετατρέψει την Ελλάδα σε ανοχύρωτη πολιτεία…

    • Το 2003, η ελληνική πυροσβεστική, είχε φτάσει να θεωρείται, μετά από πολλά χρόνια και ατελείωτες μάχες, παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες χώρες. Λίγα μόλις χρόνια μετά, το 2007, η ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία κάηκε και αυτή στις φλόγες της εγκληματικής κυβερνητικής ανικανότητας.
    • Το 2002 η ελληνική αστυνομία κατόρθωσε να εξαρθρώσει τη 17 Νοέμβρη. Λίγους μήνες μετά έφερε εις πέρας ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα ασφάλειας στον κόσμο, που αφορούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μετά από πολλά χρόνια η ελληνική αστυνομία αποκτούσε ποιότητα, επαγγελματισμό. Στοιχεία που εξαφανίστηκαν σε χρόνο μηδέν κάτω από την… πεφωτισμένη ηγεσία ενός Βουλγαράκη, ενός Πολύδωρα, ενός Παυλόπουλου.

7. Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Εγκληματικά ανίκανοι. Αλλεργικοί σε κάθε πραγματική ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Την ώρα που οι πολίτες βυθίζονται στην ανασφάλεια, αυτοί ακόμα…ανασχηματίζονται. Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα, όμως, δεν ανασχηματίζονται.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Σε χθεσινή δήλωση του για τις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. «Από την πρώτη στιγμή, καταδικάσαμε και καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας. Kαταδικάζoυμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας».

2. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση. Για τους λόγους αυτούς:

  • Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν άμεσα όλες οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία.
  • Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. Να διασφαλισθεί η προστασία των αμάχων και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Καλούμε τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας και της δυστυχίας, ώστε να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία».

3. «Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και όλα τα Μέλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο».

4. «Χθες το βράδυ, χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ καταδικάζοντας και αυτοί τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους, καθώς και με όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία τους και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία».

ΠΑ.ΣΟ.Κ.  -  το ΜΠΟΣΤΑΝΙ ... που τάχει όλα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου