Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

 ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΒΙΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

1. O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, Διαμαντής Ματζούνης, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στη δολοφονική επίθεση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ενημερώθηκε για τη πορεία της υγείας του, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους γονείς του. Ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • «Θέλω να εκφράσω όχι μόνο τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια, όχι μόνο την καταδίκη της πράξης βίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό που έκανε το καθήκον του, αλλά και την αγανάκτησή μουκαι ως αρχηγός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, την αγανάκτησή μου ως απλός πολίτης».
  • «Τι να πούμε στην μητέρα αυτού του παιδιού, αυτού του αστυνομικού; Τι να πούμε στην μάνα του Αλέξη; Τι να πούμε σε κάθε μάνα που βλέπει σήμερα την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας στην πατρίδα μας; Να της πούμε ότι βασιλεύει η ανομία; Ότι βασιλεύει η ασυδοσία κάθε εξουσίας; Η αυτοδικία; Και ποιος ευθύνεται για αυτό»;
  • «Είναι βαριές οι ευθύνες μιας κυβέρνησης που όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά καλλιέργησε μια αντίληψη αυθαιρεσίας, ατιμωρησίας του καθενός που έχει εξουσία, ευνοιοκρατίας και κομματισμού. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Απροστάτευτος είναι ο πολίτης στη χώρα μας. Και αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο το δίκαιο του ισχυρού, το δίκαιο του χρήματος, το δίκαιο του πιστολιού, το δίκαιο της μιντιοκρατίας, το δίκαιο του κράτους του κομματισμού και του ρουσφετιού».
  • «Αυτά πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα την οποία θέλουμε να εκπροσωπούμε. Μπορούμε μια διαφορετική Ελλάδα. Μια ευνομούμενη Πολιτεία που προστατεύει τη ζωή, το βιος, το δίκιο του απλού πολίτη. Για αυτή την Πολιτεία, εμείς παλεύουμε. Για αυτή την Πολιτεία και την Δημοκρατία που εμείς δεσμευόμαστε. Αυτή τη Δημοκρατία εγγυόμαστε».

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ. ΓΙΑΤΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

1. Η προετοιμασία του ανασχηματισμού κράτησε περίπου δύο μήνες. Κόστισε στη χώρα δύο μήνες κυβερνητικής διάλυσης. Τελικά ανασχηματίστηκαν! Γιατί; Κανείς δεν ξέρει…

2. Κυριάρχησαν οι μικροκομματικοί σχεδιασμοί, η εξισορρόπηση εσωκομματικών συγκρούσεων. Τίποτε από αυτά δεν λύνει τα προβλήματα του κόσμου. Είναι ένας ανασχηματισμός εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν αφορά τους πολίτες. Καμία πολιτική της αποχωρούσας κυβέρνησης δεν αλλάζει με τον ανασχηματισμό…

  • Δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική, που έχει ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, έχει μεταφέρει βάρη στους πολλούς, έχει επιδεινώσει την κρίση.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική δημόσιας διοίκησης, η πολιτική ασφάλειας. Μια πολιτική, που είναι υπεύθυνη για τη διάλυση στο κράτος, για το βαθύ αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική στο χώρο της παιδείας. Μια πολιτική υποχρηματοδότησης, μια πολιτική που βγάζει τους μαθητές και τους φοιτητές στους δρόμους.
  • Δεν αλλάζει η κοινωνική πολιτική, η πολιτική στο χώρο της υγείας, με το ΕΣΥ σε διάλυση.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική για το περιβάλλον, για τη χωροταξία. Ο πρωθυπουργός δεν είχε καν το θάρρος, το πολιτικό θάρρος, να δημιουργήσει ένα αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

4. Και δεν αλλάζουν για ένα πολύ απλό λόγο: ότι, δυστυχώς για τους πολίτες και τη χώρα, ο πρωθυπουργός παραμένει στη θέση του. Ένας Πρωθυπουργός, που αποδείχθηκε αδύναμος να ανακτήσει τον έλεγχο. Που περιορίζεται στο ανακάτεμα στελεχών για το κουκούλωμα ευθυνών…

5. Η χώρα χρειάζεται νέο Πρωθυπουργό. Η χώρα χρειάζεται μια καινούργια Κυβέρνηση. Μόνο έτσι θα αλλάξει πορεία, μόνο έτσι θα βγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών, μια Κυβέρνηση που να μπορεί να ενώσει την κοινωνία. Μια Κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική που προστατεύει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

6. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να δώσει και πάλι ένα αίσθημα ασφάλειας εμπιστοσύνης στον Έλληνα πολίτη. Αυτό μόνο μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να το προσφέρει στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου