Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια αυξάνονται διαρκώς όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας, μειώνονται τα ποσοστά των εξιχνιασμένων εγκλημάτων και, ιδίως το οργανωμένο έγκλημα, πολλαπλασιάζεται δραματικά. Διαμορφώνεται ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη. Απουσιάζει μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική, ενώ οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε καθεστώς αποδιοργάνωσης.

2. Το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης, επισημαίνει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας σοβαρής αντεγκληματικής πολιτικής και προτείνει ως άμεσα μέτρα:

  • Πρώτον. Τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, με διεθνές επιστημονικό κύρος, κύρος το οποίο θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση και τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών με υψηλά προσόντα.
  • Δεύτερον. Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου Κέντρου Συντονισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και οι οποίες σήμερα εποπτεύονται από ένα πλήθος διαφορετικών Υπουργείων.
  • Τρίτον. Την ταχεία ανασυγκρότηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την αξιοποίηση έμπειρων και ικανών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και με την αξιοποίηση νέων εξειδικευμένων στελεχών και επιστημόνων.
  • Τέταρτον. Επαναφορά του μέτρου των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε κάθε γειτονιά. Μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί και πάλι αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες.

4. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά ως αυριανή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου