Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Παιχνίδια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 16 Φεβρουαρίου 2009
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετεί το ζήτημα της μείωσης της θητείας από την πλευρά της κυβέρνησης. ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι είχε εξαγγελθεί ο περιορισμός της κατά έξι μήνες ήδη από τις εκλογές του 2004, μέχρι σήμερα ωστόσο η υπόσχεση έχει μείνει στα λόγια. 

ΑΚΟΜΑ χειρότερα, δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα. 

ΟΙ προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως επίσης δεν έχουν προχωρήσει και οι αναγκαίες αλλαγές στη δομή του στρατεύματος. ΤΑ διάσπαρτα στρατόπεδα και μονάδες όπως βέβαια και η απουσία ορθολογισμού στην οργάνωση του στρατεύματος έχουν ως συνέπεια την ανάγκη πολύ περισσότερων οπλιτών για υπηρεσίες φύλαξης. 

ΣΤΗΝ Ελλάδα, με τα δεδομένα προβλήματα, ένας αμιγώς επαγγελματικός στρατός δεν είναι εφικτός. Θα υπάρχει για καιρό ακόμα η ανάγκη της εκπαίδευσης των νέων για περιπτώσεις ανάγκης. 

ΜΙΑ πιο επαγγελματική δομή ωστόσο είναι απολύτως αναγκαία ώστε προοπτικά η θητεία να γίνει ακριβώς αυτό: μια σχετικά σύντομη περίοδος ουσιαστικής εκπαίδευσης.

ΣΤΑ πλαίσια αυτά είναι λογικό το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας να μην υπηρετούν κληρωτοί στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία. Οι απαιτήσεις επαγγελματισμού σε αυτά τα όπλα είναι πολύ μεγαλύτερες. 

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι απολύτως παράλογη η προσπάθεια περιορισμού των αναβολών. Η δικαιολογία είναι να μειωθούν οι ανυπότακτοι, στην πραγματικότητα όμως θα συμβεί το αντίθετο. 

ΗΔΗ αυτό έγινε με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, καθώς πολλοί προτίμησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Θα γίνει πολύ περισσότερο τώρα. 

ΚΑΙ βέβαια μια δεύτερη παρενέργεια θα είναι ότι για ορισμένους φοιτητές η υποχρεωτική διακοπή των σπουδών για να υπηρετήσουν θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους και τη δυνατότητά τους να αποκτήσουν μεταπτυχιακό. 

ΤΟ αντίθετο πρέπει να επιδιώκουμε ως κοινωνία! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου