Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Από την χθεσινή ομιλία του Πρόεδρου του Κινήματος στην Καλαμάτα

Πέντε χρόνια κυβέρνησαν με αλαζονεία, δεν νοιάστηκαν για τον πολίτη, υπηρέτησαν τους λίγους, δίχασαν την κοινωνία. Και τώρα, υποκριτικά, ζητάνε συναίνεση.

  • «Πέντε χρόνια τώρα, κυβέρνησαν με αλαζονεία, απόμακροι, χωρίς να νοιάζονται για τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, υπηρετώντας τους λίγους, χωρίς σχέδιο για την πατρίδα. Κυβέρνησαν βάζοντας μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη κοινωνική ομάδα, για να διχάσουν την κοινωνία, να γαντζωθούν στην εξουσία, λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία».
  • «Σήμερα, αυτή η ίδια η κυβέρνηση ζητά τη δική μας συμβολή. Για ποιο πράγμα; Για να κάνουμε τί; Για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, για να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική;»

Μας ρωτάνε αυτοί που απέτυχαν παντού, «αν μπορούμε».

  • «Απαντάμε: θα κριθούμε στην πράξη. Σε αντίθεση όμως με την σημερινή κυβέρνηση και τον αρχηγό της, δεν φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα του τόπου. Δεν φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με αντιλήψεις και πρακτικές, αλλά και με ειδικά συμφέροντα και με μικροκομματισμούς.Έχουμε τη βούληση, προτάσσουμε το συμφέρον του λαού, των πολλών, του πολίτη».

Μας ρωτούν «αν έχουμε την ικανότητα».

  • «Απαντάμε: η Ελλάδα πάντα είχε και πάντα έχει την ικανότητα. Δεν στερούμαστε ως χώρα από καλά μυαλά, από εμπειρία, από στελέχη ικανά, από επιστήμονες, από υγιείς επιχειρηματίες, από άξιους αγρότες, γυναίκες, νέους, επαγγελματίες. Η χώρα στερείται από αυτά τα ικανά στελέχη, όταν η κυβέρνηση αξιοποιεί όχι τους ικανούς, αλλά τους αρεστούς. Όταν τοποθετεί σε κρίσιμες θέσεις, όχι τους ικανούς, αλλά τους κουμπάρους και τους κολλητούς».

Μας ρωτάνε: «μα τώρα τι μπορείτε να κάνετε εσείς, που υπάρχει η κρίση;»

  • «Απαντάμε: Τώρα, τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουμε τον αδύναμο. Τώρα είναι η ώρα, η Πολιτεία να χτυπήσει συναγερμό, για να υποστηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις, από τον αγρότη, τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον τουρισμό, το νέο, το συνταξιούχο. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το κράτος αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, κοντά στον πολίτη. Τώρα είναι και η ευκαιρία να κάνουμε τομές σε αντιλήψεις και πρακτικές, που μας πήγαν πίσω».

Μας ρωτάνε: «ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά πού θα βρείτε τα λεφτά;».

  • «Πρώτον, με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, και όχι με χαριστικές πράξεις προς τους πλούσιους (π.χ. μείωση φορολογίας στους μετόχους 200 μεγαλοεπιχειρήσεων από το 2004 που στοίχισε στο δημόσιο ένα δις ευρώ το χρόνο).
  • Δεύτερον, θα μεγαλώσουμε την πίτα με την ανάπτυξη, με την πράσινη ανάπτυξη, με επενδύσεις που πιάνουν τόπο και αναπτύσσουν τη χώρα μας με βιώσιμο τρόπο.
  • Τρίτον, χωρίς σπατάλες του κράτους που πάνε σε ρουσφετολογικές πράξεις. Θα επενδύσουμε εκεί όπου πιάνει τόπο το χρήμα του Ελληνικού λαού.
  • Τέταρτον, με χρηστή διοίκηση, με χρηστή διαχείριση του πλούτου που έχουμε. Και αυτό δεν κοστίζει».

Ζητάμε εκλογές τώρα και συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μπει τέλος στην ακυβερνησία και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Για να προλάβουμε τα χειρότερα. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

  • «Έκανα πρόσφατα μια καθαρή πρόταση προς τον κ. Καραμανλή, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Πρότεινα: Εκλογές το αργότερο ως τον Ιούνιο, ή μαζί με τις ευρωεκλογές, και συμφωνία για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».
  • «Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Κάθε μέρα που μένει στην εξουσία, η ζημιά για τον τόπο γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Δεν ζητάμε εκλογές για την εξουσία. Δεν ζητάμε εκλογές διότι βιαζόμαστε. Αν μάλιστα κοιτούσαμε το στενό μικροκομματικό μας συμφέρον, θα αφήναμε αυτή την κυβέρνηση να καταρρέει ακόμα περισσότερο κάθε μέρα. Είμαστε όμως παράταξη ευθύνης απέναντι στον τόπο. Είναι η Ελλάδα που βιάζεται να βάλει τέλος σε αυτόν τον κατήφορο, για να προλάβουμε τα χειρότερα».
  • «Ξέρουμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, αλλά είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε αμέσως το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, με σχέδιο και πρόγραμμα, με αξιοπιστία και με διαρκή διάλογο με όλους».
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου