Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ευχολόγιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 2 Φεβρουαρίου 2009
Ο κ. Κ. Καραμανλής είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως δεν θέλει να είναι δημοφιλής αλλά χρήσιμος για τη χώρα. Δυστυχώς όμως η κυβέρνησή του δεν είναι πια ούτε δημοφιλής ούτε χρήσιμη. Το αντίθετο. Ο λόγος φυσικά για το περίφημο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης, το οποίο δυστυχώς ούτε πρόγραμμα είναι ούτε έχει την παραμικρή πιθανότητα να σταθεροποιήσει την οικονομία. 

Η κυβέρνηση το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται πλέον είναι να περιορίσει τον κατήφορό της στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι σε θέση να πάρει το παραμικρό μέτρο που μπορεί να έχει πολιτικό κόστος. 

ΕΔΩΣΕ στη δημοσιότητα λοιπόν ένα ευχολόγιο χωρίς να εξηγεί σε κανέναν πώς θα μπορέσει να το υλοποιήσει. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα το ζήτημα των φορολογικών εσόδων που προβλέπεται να αυξηθούν με ρυθμό κοντά στο 12%- ή κατά 6,3 δισ. ευρώ- την ώρα που η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 1%. ΔΕΝ εξηγείται πουθενά όμως πώς θα συμβεί αυτό πέρα από τις γνωστές κοινοτοπίες για μείωση της φοροδιαφυγής. 

ΟΣΟ για τις παροχές δίνονται κάποια ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, σε καμιά περίπτωση όμως δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η οικονομική κρίση. 

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα να αλλάξει την πολιτική Αλογοσκούφη- παρά την ομολογημένη αποτυχία της. Την αποδομεί επικοινωνιακά, επί της ουσίας ωστόσο δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις, τις αδικίες και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει. 

ΜΕ αυτή την έννοια κι όσο δεν αλλάζει η πολιτική, το ζήτημα της κηδεμονίας της ελληνικής οικονομίας από την Ευρώπη μπορεί να αποδειχθεί απλώς ζήτημα χρόνου! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου