Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ! ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

1. Η καθημερινή ζωή των πολιτών έχει βυθιστεί σε μία ανασφάλεια άνευ προηγουμένου στην μεταπολίτευση. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, είχαμε την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, την βάναυση επίθεση κουκουλοφόρων κατά του καθηγητή Γιάννη Πανούση και το πρωτοφανές γεγονός της τοποθέτησης σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από τα γραφεία τράπεζας, 60 κιλών εκρηκτικών, τα οποία σύμφωνα με τις πιο ήπιες ετιμήσεις θα μπορούσαν να ανατινάξουν ένα ολόκληρο κτίριο!

2. Οι πράξεις αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από όλους μας, και φυσικά από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν αρκούν οι καταδίκες. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν η μόνη αντίδραση της κυβέρνησης είναι να περιφέρονται υπουργοί στα τηλεοπτικά δελτία καταδικάζοντας τις πράξεις αυτές. Ο πρωθυπουργός είναι εξαφανισμένος. Η Αστυνομία. Η δε πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, αμήχανη και χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων, αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

3. Προτείνουμε για άλλη μια φορά με υπευθυνότητα να απελευθερωθεί αμέσως, ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που ασχολούνται με διοικητικά πάρεργα, για να μπορέσουν να γίνουν πολλές, και όλο το 24ωρο πεζές περιπολίες αστυνομικών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των μεγάλων πόλεων και της υπαίθρου. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να ασχολούνται με επιδόσεις εγγράφων. Οι αστυνομικοί πρέπει να εξασφαλίσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

4. Όλα αυτά είναι εφικτά στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την οργάνωση μιας Διακομματικής Επιτροπής, που θα επιλύει αυτά τα προβλήματα.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου