Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗ Ν.Δ…

1. Χθες, έκλεισε ένας ακόμη κύκλος κινητοποιήσεων στην Υγεία. Δεν κλείνει, δυστυχώς ο κύκλος των προβλημάτων. Οι πολίτες βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Έχουμε αναστολή παράδοσης υλικού και, απ’ την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και νέα προβλήματα σε σχέση με το υλικό που υπάρχει στα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις που έχουν αναγγελθεί επανειλημμένα από τον υπουργό Υγείας, η τελευταία για 5,5 χιλιάδες νοσηλευτές, είναι όπως μαθαίνουμε εντελώς στον αέρα.

2. Την ίδια ώρα στη Βουλή, η κυβέρνηση παλινωδεί. Κάθε μέρα, αλλάζει το νομοσχέδιο για την υγεία. Κάθε μέρα, ακυρώνει αυτά που μας έλεγε χθες.

3. Η θέση του ΠΑΣΟΚ και ως προς τα αιτήματα των νοκοκομειακών γιατρών όλης της χώρας, που απήργησαν τις δύο τελευταίες μέρες είναι ξεκάθαρη. Πρέπει:

  • Να σεβόμαστε τις συλλογικές συμβάσεις που είναι υπογεγραμμένες και να τιμούμε τις υπογραφές. Αυτό σημαίνει να δοθούν όλα τα συμφωνημένα ποσά.
  • Να αποδεσμευτεί το μισθολογικό από το βαθμό και απ’ την εξέλιξη και να δοθούν τώρα οι αποδοχές της ανώτερης βαθμίδας σε όσους έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία.
  • Να υπάρξει πολυδιευθυντικό σύστημα, ανοιχτό, με διαφανή διαδικασία, με διαρκή αξιολόγηση και με επιβράβευση αυτών που κάνουν καλά τη δουλειά τους

4. Το ερώτημα είναι, για πόσο καιρό ακόμα θα βιώνει ο πολίτης μία κατάσταση διάλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που ο Υπουργός Υγείας ασχολείται περισσότερο με τη διαδοχή στη Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός αδυνατεί να τον ελέγξει…

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου