Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Σταματούν τις παραδόσεις οι εταιρείες...

Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία!
.
Από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Οι εταιρείες μέλη του συλλόγου ΠΑ.ΣΥ.ΠΙ.Ε που τροφοδοτούν τα νοσοκομεία με αναλώσιμο και μή υγειονομικό υλικό (Σύριγγες, Γάντια, Γάζες, Καθετήρες κ.λ.π) αποφάσισαν στην χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε στο ξενοδοχείο “Holiday Inn” την επ’αόριστο αναστολή των παραδόσεων των υλικών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Η δυσάρεστη αυτή απόφαση οφείλεται στο ότι οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Οικονομικών) υπαναχώρησαν για άλλη μια φορά στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβαν για...

την άμεση λύση του οικονομικού αδιεξόδου που έχουμε περιέλθει, αφού οι οφειλές των Νοσοκομείων προς τις εταιρείες μας υπερβαίνουν τα τρία (3) χρόνια.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στο κοινωνικό σύνολο ότι οι εταιρείες που ανήκουν στον ΠΑ.ΣΥ.ΠΙ.Ε συμμετέχουν σε Δημόσιους Ανοικτούς Μειοδοτικούς Διαγωνισμούς με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή και με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους, ενώ έχει εξαντληθεί πλέον κάθε δυνατότητα περαιτέρω τραπεζικού δανεισμού τους.

Είναι άδικο να επιδιώκεται η εξόφληση των από τριετίας οφειλών αυτών μετά από ένα και δύο χρόνια και μάλιστα άτοκα.Μια τέτοια ρύθμιση θα σήμαινε και το κλείσιμο όλων των εταιρειών με τις γνωστές σε όλους συνέπειες της δημιουργίας ολιγοπωλίων στην Ελληνική αγορά.
Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου