Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μακελειό με τουλάχιστον 16 νεκρούς

Νεκρός ο δράστης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς


Ένοπλος 17χρονος που φορούσε μια μαύρη στολή παραλλαγής, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 16 άτομα  σε σχολείο κοντά στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως γύρω του  και μετά τράπηκε σε φυγή.

Ο άγνωστος, έφερε μαύρη στρατιωτική περιβολή και αμέσως μετά την πράξη του εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild ο δράστης είναι νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, στο πάρκινγκ μεγάλου εμπορικού κέντρου, αφού αρχικά είχε διαφύγει προς το κέντρο της πόλης Βίνεντεν.

Η πόλη Βίνεντεν βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Στουτγκάρδης.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη τοπικής εφημερίδας, ο δράστης είναι πρώην μαθητής του σχολείου. Οκτώ από τους νεκρούς φέρονται να έχουν πυροβοληθεί εντός του σχολείου και δύο στον εξωτερικό χώρο, ενώ οι αρχές εκκένωσαν το κτήριο και απέκλεισαν την περιοχή.

Ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πόλη, ενώ σωστικά συνεργεία και ομάδες της πυροσβεστικής έχουν κατακλύσει το εκκενωμένο σχολείο.

Παλαιότερα περιστατικά

Ανάλογα περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Το 2006 ένας άνδρας με μάσκα που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κράδαινε όπλα άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Εμσντέτεν της δυτικής Γερμανίας προκαλώντας τον τραυματισμό 11 ανθρώπων και στο τέλος αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2002, λύκειο της ανατολικής πόλης Ερφουρτ αιματοκυλίστηκε από ένοπλο που αυτοκτόνησε αφού είχε πρώτα πυροβολήσει θανάσιμα 17 ανθρώπους.

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου