Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ…


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ …

1. 
Το 2004 προχώρησαν στην περιβόητη απογραφή. «Φούσκωσαν» το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού π.χ. των αμυντικών δαπανών. Ο λόγος; Ήθελαν να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο όταν μιλούσαν για τραβεστί οικονομία. Έβαλαν, δηλαδή, το μένος τους για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., πάνω από τη χώρα. Το μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Ο βαθύτερος λόγος; Έψαχναν δικαιολογία για να μην υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ότι στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τις μεθόδους υπολογισμού του ελλείμματος που κάποτε κατήγγειλαν.

2. 
Την περίοδο 2004-2007, και με πρόσχημα τα αποτελέσματα της απογραφής, επιτέθηκαν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ταυτόχρονα, διέλυσαν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, άφησαν ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή, ευνόησαν φορολογικά τα υψηλά εισοδήματα. Αποτέλεσμα; Δυναμίτισαν τα θεμέλια της οικονομίας, σπατάλησαν το αναπτυξιακό απόθεμα που είχε δημιουργηθεί με τις θυσίες των Ελλήνων.

3. 
Τον Αύγουστο του 2007, ενώ καιγόταν η Πεντέλη και ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών παρέμενε στο κόκκινο, προκήρυξαν εκλογές, ανάγοντας σε εθνική υπόθεση τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008. Τον διαφήμιζαν ως τον πιο αξιόπιστο όλων των εποχών. Τον ψήφισαν με τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες. Αποδείχθηκε ότι άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε. Το τελικό έλλειμμα ήταν 5,6 δις ευρώ υψηλότερο απ' αυτό που είχαν προϋπολογίσει…

4. 
Τον Ιούνιο του 2008, πριν το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης, ομολόγησαν ότι τα έσοδα του δημοσίου έπιασαν πάτο. Για όλο το 2008 ήταν 4 δις ευρώ λιγότερα από τα προβλεπόμενα.

5. 
Το Δεκέμβριο του 2008 ψήφισαν πάλι με τυμπανοκρουσίες τον προϋπολογισμό του 2009, «προϋπολογισμό ευθύνης» τον είχε βαφτίσει ο σημερινός πρωθυπουργός. Σε 20 μέρες τον πέταξαν στα σκουπίδια.

6. 
Τον Ιανουάριο του 2009 παρουσίασαν ένα δήθεν «επικαιροποιημένο» πρόγραμμα σταθερότητας, στο οποίο υποτίθεται ότι περιέγραφαν τους τρόπους και τα μέσα που θα οδηγούσαν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Η έκθεση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, για το κείμενο αυτό ήταν κόλαφος. Στην ουσία έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.

7.  Σήμερα, όλα τα στοιχεία, συνηγορούν σε ένα απλό αλλά οδυνηρό συμπέρασμα. Η κυβέρνηση Καραμανλή Ν.Δ. και ο Καραμανλής, «υπεύθυνοι» στα λόγια, θλιβερά ανεύθυνοι στην πράξη, οδηγούν την χώρα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, σε χρεοκοπία.
-    
Στην αγορά επικρατεί ασφυξία. Τα 28 δις αποδείχθηκαν λευκή επιταγή προς τις τράπεζες. Το χρήμα δεν διοχετεύθηκε στην αγορά, δεν διοχετεύθηκε στην πραγματική οικονομία.
-    Τα 
«φέσια» στην αγορά έφτασαν από την αρχή του χρόνου σχεδόν το μισό δις.ευρώ.. 28.400 επιχειρήσεις καταγράφονται στη ζώνη υψηλού πιστωτικού κινδύνου. Οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τον Φεβρουάριο τα 222 εκ ευρώ, έναντι των 65 εκ ευρώ που ήταν πέρσι τέτοια εποχή. Αύξηση περίπου 230%,μέσα σε ένα χρόνο!  

8. 
Αν υπήρχε ίχνος υπευθυνότητας στη σημερινή κυβέρνηση, θα δήλωναν την αδυναμία τους να κυβερνήσουν τη χώρα. Θα έδιναν στους πολίτες ελπίδα, με τον μόνο τρόπο που τους έχει απομείνει. Να τους δώσουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί αυτή η αυτοκαταστροφική για τη χώρα πορεία ή αν θα αλλάξουμε πορεία με μία κυβέρνηση σοβαρή, που ξέρει τι της γίνεται, με σχέδιο και πολιτικές που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
από ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου