Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ (ΚΙ ΑΥΤΟ) ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

1. 
Τι αστυνομία παρέλαβαν το 2004; «Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και μας το λένε και οι διάφοροι ξένοι Υπουργοί με τους οποίους μιλάω, είναι ίσως η πιο άρτια εκπαιδευμένη σε στελεχιακό επίπεδο και ειδικά σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς απ' όλη την Ευρώπη». Γ. Βουλγαράκης, 26/7/2004.

2. 
Που βρισκόμαστε σήμερα; Κλοπές-διαρρήξεις: 42.397 (2004), 67.813 (2008).

3. 
Γιατί; Άκρατος κομματισμός, αναξιοκρατία. Παροπλισμός έμπειρων και ικανών στλεχών. Και το βασικότερο: Για μία πενταετία, η ασφάλεια των πολιτών, ελέω Καραμανλή, βρίσκεται στα χέρια ενός Βουλγαράκη, ενός Πολύδωρα, ενός Παυλόπουλου και τώρα του Μαρκογιαννάκη. Δεν φταίνε όμως αυτοί. Η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στον πρωθυπουργό.

4. 
Τι αστυνομία θέλουμε; Σκληρή ή ανεκτική; Θέλουμε αστυνομία που να κάνει  αποτελεσματικά τη δουλειά της στο πλαίσιο του Συντάγματος.

5. 
Χρειάζεται «συναίνεση» πολιτικών δυνάμεων για να αποκτήσουμε τέτοια αστυνομία; Χρειάζεται απλά κυβέρνηση που ξέρει τι της γίνεται και κυβερνά.

6. 
Φταίει το άσυλο για τις καταστροφές; Ο νόμος για το άσυλο είναι σαφής και συγκεκριμένος, αλλά δεν εφαρμόζεται, με ευθύνη της κυβέρνησης που τον ψήφισε.

7. 
Μήπως τώρα διορθωθεί η κατάσταση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση; Απάντηση: Δεν είναι θέμα μέτρων, είναι θέμα κυβέρνησης. Κανείς δεν τους εμπόδισε να κάνουν τη δουλειά τους 5 χρόνια τώρα. Δεν την έκαναν όμως.
-    
Στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, στις 20/3/2004, ο κ. Καραμανλής είχε πει: «Βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι…η ενίσχυση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας  και ασφάλειας των πολιτών. Προωθούμε τη μετεξέλιξη των Σωμάτων Ασφαλείας σε ικανούς και σύγχρονους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των νέων μορφών βίας. Θέλουμε τον αστυνομικό, να εργάζεται με αίσθημα περηφάνιας και αξιοπρέπειας, δίπλα στον πολίτη» (!!!)
-    
Όταν το Φεβρουάριο του 2008, έγινε μακελειό στο κέντρο της Αθήνας με συγκρούσεις Χρυσαυγιτών – Αντιεξουσιαστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δικαιολογήσει την ανυπαρξία της αστυνομίας λέγοντας: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» (Θ. Ρουσόπουλος, 4/2/2008).
-    
Και τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωνε (10/12/2008): «Η Κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα εκείνα, τα οποία εξασφαλίζουν τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων. Η Αστυνομία, απέναντι σε εκείνους που κάνουν έκτροπα, κάνει αυτό που πρέπει».
   
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ…

Αν η αστυνομική δύναμη που συνόδεψε χθες τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο, στην -κατόπιν εορτής- επίσκεψη του στο Κολωνάκι, βρισκόταν εκεί την Παρασκευή, τίποτα απολύτως δεν θα είχε συμβεί. Τόσο απλά…
από ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου