Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Απογοήτευση


Ο κύκλος κλείνει: η κυβέρνηση που ξεκίνησε τη θητεία της με την περίφημη απογραφή θα υποχρεωθεί να την ολοκληρώσει με μια νέα απογραφή, που αυτή τη φορά όμως θα γίνει με εντολή από τις Βρυξέλλες. 

Ο κόμπος βλέπετε έφτασε στο χτένι και στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα παραπλανητικά στοιχεία που μαγειρεύει το οικονομικό επιτελείο. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την πλήρη χρεοκοπία της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε εκλογές το 2007 για να μπορέσει δήθεν να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2008 και κατάφερε να βάλει εκ νέου τη χώρα σε επιτήρηση. 

Οι αιτίες σε τελευταία ανάλυση είναι απλές. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει επειδή η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια χάιδευε τη φοροδιαφυγή και μείωνε τους φόρους για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις. 

ΟΣΟ για τις δαπάνες, τα 10 δισ. που υποσχόταν ο κ. Καραμανλής το 2004 από τη μείωση της σπατάλης αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός, γιατί βέβαια ποτέ δεν υιοθετήθηκε μια συστηματική πολιτική εξυγίανσης του δημόσιου τομέα. 

ΔΕΝ είναι όμως μόνο τα οικονομικά μεγέθη που προκαλούν δέος, καθώς ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε αδυναμία να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος. 

ΕΙΝΑΙ πολύ περισσότερο η αίσθηση της απογοήτευσης και της οργής στην κοινή γνώμη για μια κυβέρνηση που σπατάλησε τα χρόνια της στην εξουσία χωρίς να πετύχει το παραμικρό για να βελτιώσει τα πράγματα και φυσικά να κάνει καλύτερη τη θέση των πολιτών. 

ΜΙΑ κυβέρνηση που έχει χάσει την αξιοπιστία της όμως δεν είναι ποτέ δυνατόν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρίση! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου