Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ.

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου παρουσιάζει σήμερα τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που συγκροτούν το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος για την «Πράσινη Ανάπτυξη». Μια ανάπτυξη, που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής τον άνθρωπο και το ζωτικό του περιβάλλον. Μία ανάπτυξη, που θα διασφαλίσει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

  • Πρώτη προτεραιότητα, το κλίμα και η ενέργεια. Η μετάβαση, δηλαδή, σε μια οικονομία που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2020 και, τελικά, μπορεί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα με ορίζοντα το 2050. Με προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και με συγκεκριμένες πολιτικές για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση ενέργειας.
  • Δεύτερη προτεραιότητα, η ριζική αναδιάρθρωση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Στη γεωργία, την αλιεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη μεταποίηση. Με το πέρασμα από την εποχή της μαζικής παραγωγής, της χαμηλής ποιότητας και του φτηνού κόστους, στην εποχή της ποιότητας. Με την αλλαγή των συστημάτων παραγωγής και κατανάλωσης και με την ενθάρρυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας.
  • Τρίτη προτεραιότητα, η οικονομία στους φυσικούς μας πόρους, στα δάση και στις προστατευόμενες περιοχές, στα νερά και στα απορρίμματα, καθώς και στις πράσινες υποδομές, στις μεταφορές, στην ακτοπλοΐα, στο δομημένο περιβάλλον.

2. Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ένας στόχος που θα πετύχει το κράτος, από μόνο του, χωρίς την κοινωνία, έξω και πάνω από αυτήν. Είναι ένας εθνικός στόχος, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας: της Πολιτείας, των επιχειρήσεων, των καταναλωτών, όλων των πολιτών.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου