Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ». Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. 

1. Γράφαμε την Τρίτη και επαναλαμβάνουμε και σήμερα: η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί κόλαφο για τη σαθρή επιχειρηματολογία και τις ανεύθυνες δικαιολογίες της κυβέρνησης Καραμανλή.

2. Τι είπε ο κ. Καραμανλής για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την επιβολή φόρων που απέκλειε κατηγορηματικά πριν 20 μέρες; «Έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτες εισφορές». Τι έλεγε ο υπουργός Οικονομίας και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη για να καλύψει την πρωτοφανή αμηχανία της κυβέρνησής του μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν; «Αναπάντεχες και δυσάρεστες οι εξελίξεις στην οικονομία».

3. «Έκτακτες συνθήκες» ο ένας. «Αναπάντεχες εξελίξεις» ο άλλος. Για όλα φταίει η διεθνής κρίση δηλαδή. Το πρόβλημά τους είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναφέρεται καθόλου στη διεθνή κρίση, δεν αναγνωρίζει «έκτακτες συνθήκες». Το μόνο «αναπάντεχο» στο οποίο αναφέρεται είναι η πρωτοφανής κατάρρευση των μηχανισμών είσπραξης φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα, η διόγκωση της κρατικής σπατάλης και η πλήρης αναξιοπιστία της Κυβέρνησης για τις πρακτικές συλλογής και επεξεργασίας των εθνικών λογαριασμών.

4. Το επίτευγμα αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι για δεύτερη φορά, μέσα σε μια πενταετία, θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση. Και δεν φταίει η διεθνής κρίση για αυτό. Δεν φταίει η διεθνής κρίση:

-    Για τη δημοσιονομική εκτροπή τόσο το 2007 όσο και το 2008.

-    Για τη γιγάντωση του σπάταλου κράτους (βλ. ίδρυση εκατοντάδων νέων επιτροπών και υπηρεσιών).

-    Για την εκτίναξη του δημοσίου χρέους σε δυσθεώρητα ύψη (αύξηση περίπου 16 δις ευρώ κάθε χρόνο) και την εκτόξευση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

-    Για τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και σκληρή φοροεπιδρομή για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα

-    Για τις χαριστικές ρυθμίσεις και φοροαπαλλαγές για έχοντες και κατέχοντες.

-    Για τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και τη σοβαρή αναπτυξιακή υστέρηση, αφού ούτε 1 ευρώ δεν έχει δοθεί ακόμη από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

-    Για την πιστωτική ασφυξία που συνεχίζεται και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και εργαζόμενους στο δρόμο.

5. Τι μέτρα δίνει ως απάντηση η κυβέρνηση σε αυτά;

-    Πάγωμα μισθών και συντάξεων.

-    Επιβολή έκτακτης φορολογίας όταν μόλις πριν 20 μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η επιβολή νέων φόρων.

-    Πράσινο φως για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μέτρα όχι μόνο κοινωνικά άδικα αλλά και αδιέξοδα.

-    Μέτρα, που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τη ζήτηση και θα βυθίσουν την αγορά σε μεγαλύτερη ύφεση. Μέτρα, που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τα έσοδα και θα οδηγήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

6. Είπαμε και επαναλαμβάνουμε: η κυβέρνηση που μας οδήγησε σε εσωτερική κρίση πριν από τη διεθνή κρίση, δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά και η παράλληλη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Αυτό έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Πέντε συγκεκριμένες δέσμες άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου