Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΑΝΕΡΓΙΑ:

 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ. ΑΝΗΜΠΟΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ, ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ   

1. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί: η ανεργία τον περασμένο Δεκέμβριο εκτινάχθηκε στο 8,9% από 7,8% το Νοέμβριο,περίπου 50.000 επιπλέον άνεργοι μέσα σε ένα μήνα. Και όλα αυτά, παρά τις αλχημείες που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μειώνει στατιστικά την ανεργία (π.χ. το 2004, δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ είχαν όσοι έκαναν μέχρι 12 ημερομίσθια το μήνα – τώρα ακόμα και με ένα ημερομίσθιο το μήνα ο άνεργος θεωρείται εργαζόμενος, κ.α.)  
2. 
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι οι αριθμοί. Είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς. Καθημερινές ανθρώπινες τραγωδίες, ανατροπές των δεδομένων μιας ζωής, ειδικά για αυτούς που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία σε προχωρημένη ηλικία, αγωνία για το μέλλον, για το αύριο. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι πια πρόβλημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
3. 
Απέναντι στην αγωνία αυτή, η σημερινή κυβέρνηση αντιτάσσει τη δική της αγωνία. Αλλά αυτή δεν αφορά τους ανέργους τους χθεσινούς, τους σημερινούς, τους αυριανούς. Αφορά την αγωνία για το δικό της μέλλον. Για το πώς θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.
4. Είναι ώρα για αλλαγή πορείας με άμεσες και δίκαιες λύσεις που στηρίζουν την εργασία και προστατεύουν τον άνεργο:
-    
Από τον Ιούνιο του 2006 καταθέσαμε πρόταση νόμου για τις περιοχές της χώρας που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση, στην οποία προβλέπεται η θέσπιση της κοινωνικής εργασίας για απολυμένους άνω των 50 που δεν έχουν συμπληρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
-    
Το Νοέμβριο του 2008 καταθέσαμε πρόταση νόμου για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων έως 30 ετών και για τη θέσπιση, μη ρουσφετολογικών stage στον ιδιωτικό τομέα.
-    Έχουμε παρουσιάσει 
συγκεκριμένο σχέδιο με 5 δέσμες άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης και πρόσφατα παρουσιάσαμε και το στρατηγικό μας σχέδιο για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας με επένδυση στην Πράσινη Ανάπτυξη.
από ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου