Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

«ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ» 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ 14 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

1. Η πλήρης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης έχει από χθες και την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο «αξιόπιστος» προϋπολογισμός του 2008, ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για τον οποίο η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές το 2007, αποδείχθηκε κουρελόχαρτο. 

-    Έλλειμμα. Το έλλειμμα για το 2008, από το προβλεπόμενο 1,6% εκτοξεύθηκε στο 5% του ΑΕΠ, δηλαδή 8 δις ευρώπαραπάνω από τον αρχικό στόχο. Το ποσό των 8 δις είναι μεγαλύτερο από το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση το 2008. Το έλλειμμα τούς ξέφυγε παραπάνω από ό,τι ξοδεύει το κράτος για την εκπαίδευση μέσα σε ένα χρόνο! Περίπου όσα ξοδεύει το κράτος για τις δημόσιες επενδύσεις. Αυτό δείχνει και το  μέγεθος της ανικανότητας τους.

-    Δημόσιο χρέος. Είχαν προβλέψει δημόσιο χρέος το 2008 στο 93% του ΑΕΠ. Πήγε στο 97,6%. Ξεπέρασε τις προβλέψεις τους κατά 14 δις ευρώ.

2. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα: Που πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού;Στην παιδεία δεν πήγαν. Στην υγεία δεν πήγαν. Στην Πρόνοια δεν πήγαν. Στην Περιφέρεια δεν πήγαν. Πήγαν στους «ημέτερους». Πήγαν για να καλυφθούν οι ορδές ρουσφετιών στο Δημόσιο. Στις παχυλές αμοιβές των γαλάζιων golden boys.

-    Και επί τη ευκαιρία. Τι απέγιναν εκείνες οι εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για πάγωμα των μισθών τους; Ήρθε κάποια ρύθμιση; Έχουμε στοιχεία, που να δείχνουν ότι πράγματι πάγωσαν αυτοί οι μισθοί των μάνατζερς, ή μειώθηκαν, όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Καραμανλής;  Φυσικά και όχι. Οι εξαγγελίες ήταν ένα ακόμη πυροτέχνημα του κ. Καραμανλή.

3. Όταν το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε. Απαντούσαμε ότι η αλήθεια δεν αποτελεί κινδυνολογία. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη, όχι μόνο για κακοδιαχείριση και εσφαλμένες επιλογές που οδήγησαν την οικονομία σε αδιέξοδο, αλλά και για απόκρυψη στοιχείων τους τελευταίους μήνες, που λειτουργεί ως άλλοθι της σημερινής αλλοπρόσαλλης πολιτικής. Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε τον τόπο να βουλιάξει. Απαιτείται αλλαγή κυβέρνησης, για να αλλάξει η οικονομική πολιτική.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:28 μ.μ. - 23/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου