Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΡΑΞΗ.

1. Ο Γ. Παπανδρέου, και στο πρόσωπό του όλο το Κίνημά μας, βραβεύτηκαν το Σάββατο για την πρωτοβουλία να διατεθεί στην Νομαρχία Ηλείας το 30% της κρατικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2007 (1,2 εκ. ευρώ).

2. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

-          Υπογράμμισε ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που επιβραβεύεται σε αυτήν την εκδήλωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα χρέος, αν θέλετε το αυτονόητο που θα έπρεπε να υπάρχει, της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου. Για μας είναι αυτονόητο, ό,τι είπαμε το κάνουμε πράξη».

-          Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τον Ιούνιο του 2008 στη Βουλή πρόταση νόμου για ένα ειδικό, ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη των Πυρόπληκτων Περιοχών, για την Πράσινη Ανάπτυξη της περιοχής. Δυστυχώς, αυτή η πρόταση απερρίφθη από τη σημερινή πλειοψηφία της Βουλής.

-          Δεσμεύτηκε πως «λαού θέλοντος, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, όταν θα αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε πράξη και τη δέσμευσή μας για ένα νέο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο. Διότι πέραν της ανάγκης άμεσης βοήθειας στο Νομό Ηλείας και στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές, θεωρήσαμε ότι αυτή η κρίση, ήταν και μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να απαντήσουμε πρώτα από όλα στα μεγάλα διακυβεύματα της αλλαγής του κλίματος, αλλά ιδιαίτερα στην ανάγκη να μπει η χώρα μας σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, που είναι η Πράσινη Ανάπτυξη».

-          Ενημέρωσε για την πρωτοβουλία το Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, που έχει προκηρύξει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ιδεών και προτάσεων, για την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας και της Πελοποννήσου. Και σημείωσε ότι, η Ηλεία μπορεί και πρέπει να γίνει κοιτίδα ενός προτύπου πράσινης ανάπτυξης, με επίκεντρο την ιδέα, την πρόταση που έχουμε καταθέσει για τη Νέα Ολυμπία, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό.

2. «Οι προτάσεις αυτές εξασφαλίζουν το μέλλον, την ποιότητα, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Είναι οδηγός για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικά αυτό το πρότυπο ανάπτυξης, πράξη, με συντονισμένη δράση του κράτους, με καινούργιους δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, με πολιτική αξιοπιστία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:48 μ.μ. - 13/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου