Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ.ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

1. Το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Με την υπογραφή υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή ανταλλάχθηκαν με αστραπιαίο τρόπο φιλέτα δημόσιας γης με νερό και ψάρια της λίμνης Βιστωνίδας. Με την υπογραφή και τη συνενοχή της κυβέρνηση Καραμανλή, μοναχοί μετατράπηκαν σε  μεσίτες, διασύροντας την Ορθοδοξία.

2. Όλοι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πώς το σκάνδαλο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον αξιοθαύμαστο για τα δεδομένα αυτής της κυβέρνησης συντονισμό υπουργείων που έγινε με υψηλή καθοδήγηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να συγκαλύψει την υπόθεση. Ποδοπατώντας Σύνταγμα, νόμους, ακόμα και την αξιοπρέπεια μίας ολόκληρης ιστορικής παράταξης. Φτάνοντας ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό.

-          Στην αρχή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια συγκάλυψης, κράτησε επί ένα χρόνο το φάκελο στο ψυγείο.

-          Όταν τον Αύγουστο του 2008, το σκάνδαλο δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο, ο κ. Σανιδάς έσπευσε να μιλήσει για παραπλανημένους υπουργούς τους οποίους αθώωσε προκαταβολικά λόγω...μειωμένης αντίληψης.

-          Στη συνέχεια, ο ίδιος, άσκησε αφόρητες πιέσεις για να μην πάει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο φάκελος στη Βουλή.

-          Οι πιέσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά παραίτηση τον περασμένο Οκτώβριο των δύο εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση. Κάτω από το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης αναγκάστηκε να στείλει για...ενημέρωση το φάκελο στη Βουλή.

-          Κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, ο πρωθυπουργός σύρθηκε να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή, την οποία μέχρι τότε απέρριπτε με το αστείο επιχείρημα ότι θα εμπόδιζε τη δικαστική έρευνα.

-          Και όταν ήρθε η ώρα, δύο φορές, να ψηφίσει η Βουλή για σύσταση προανακριτικής, ο κ. Καραμανλής υποχρέωσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. σε ατιμωτική, πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά, αποχώρηση.

3. Χθες έγινε γνωστό, κατά παράδοξο τρόπο, πρώτα από κυβερνητικούς «κύκλους», ότι και οι νέοι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έκριναν ότι θα πρέπει ο φάκελος του σκανδάλου να πάει στη Βουλή. Ο κ. Σανιδάς έχει, πάλι, αντίθετη γνώμη. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην πάει ο φάκελος στη Βουλή. Με τη στάση του όμως καταδικάζει ακόμη περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών την κυβέρνηση που προσπαθεί να προστατεύσει.

4. Όσο και να προσπαθούν, ό,τι και να κάνει ο κάθε Σανιδάς, σανίδα σωτηρίας δεν υπάρχει ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τον πραγματικό πρωταγωνιστή της απέλπιδας προσπάθειας κουκουλώματος, τον κ. Καραμανλή. Ο οποίος, για να μην ξεχνιόμαστε, στις 16 Δεκεμβρίου του 2008, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με τους βουλευτές του να τον χειροκροτούν όρθιοι και ενθουσιωδώς, μίλησε μόνο για «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» και κάλυψε τους πάντες, δηλώνοντας κι αυτός...παραπλανημένος:

-          «Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν».

-          «Η Κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες... Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί...Δεν δέχομαι όμως υπαινιγμούς που αποβλέπουν στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:12 π.μ. - 24/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου