Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

1. Διασκεδαστικές, πέρα από εξοργιστικές, οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης περί...παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζουμε π.χ. ότι πρόκειται για τον υπουργό ο οποίος, μέσα στον πανικό το δικό του και της κυβέρνησής του, έσπευσε σε λίγες ώρες να βγάλει πόρισμα για την απόδραση Παλαιοκώστα, μιλώντας για συνενόχους μέσα στις φυλακές, με αποτέλεσμα να γίνονται δίκες μέσα στα μεσάνυχτα. Όλοι αθωώθηκαν βέβαια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον υπουργό.

2. Αντί για υπεκφυγές και παραποίηση της αλήθειας, περιμένουμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τις εξηγήσεις και τις κινήσεις του, μετά από το χθεσινό δικαστικό πραξικόπημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Βατοπεδίου. Τα ατοπήματα του κ. Σανιδά είναι βαρύτατα σε επίπεδο παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συνυπεύθυνοι είναι όχι μόνο όσοι αφανώς του δίνουν εντολές, αλλά και όσοι εμφανώς τον καλύπτουν. Ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης, αντί να καλύπτει τον κ. Σανιδά, θα έπρεπε ήδη να τον έχει ελέγξει πειθαρχικά.

-          Πόσο μάλλον που όπως πληροφορούμαστε σήμερα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποτίθεται ότι διάβασε σε μία μέρα 38 μαρτυρικές καταθέσεις και 60 απολογίες «υπόπτων» στο σκάνδαλο Βατοπεδίου προτού αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών και υφυπουργών, διαφωνώντας με την άποψη των ανακριτών.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:38 μ.μ. - 24/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου