Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προήδρευσε της Επιτροπής Stiglitz που επεξεργάζεται την πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μετά τη συνεδρίαση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

-    «Το μήνυμα μας είναι καθαρό. Χρειάζονται σοβαρές τομές στο οικονομικό σύστημα, όχι διακοσμητικές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα παλιό οικονομικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, καταστρέφει δουλειές, καταστρέφει το περιβάλλον μας, ένα σύστημα που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα.

-    Χρειάζεται, λοιπόν, να πάμε σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα δικαιώματά του στην παιδεία, στην υγεία, στην σύνταξη. Και με μία ανάπτυξη, «πράσινη ανάπτυξη», που είναι και βιώσιμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ευημερία, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Αυτός είναι ο στόχος μας.

-    Είναι καθαρό το μήνυμά μας και προς τους  G20, αλλά και προς όλο τον πλανήτη: υπάρχει προοδευτική φωνή, υπάρχει εναλλακτική πορεία».

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου