Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η VODAFONE ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ;

1. Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε προχθές την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), για επιβολή προστίμου ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ στη VODAFONE για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Πρόστιμο το οποίο, 3 χρόνια μετά, δεν είμαστε σίγουροι ότι κατέβαλε η εταιρεία...  

2. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση ακύρωσης ελήφθη για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν είχε ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία από την ΑΔΑΕ για την επιβολή του προστίμου. Άρα, υποθέτουμε πως το επόμενο βήμα από την αρμόδια Αρχή είναι να επαναφέρει το πρόστιμο, με τη σωστή διαδικασία.

3. Στο πλαίσιο αυτό, 6 βουλευτές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση για να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης:

-          Πότε κατεβλήθη από τη VODAFONE στο Ελληνικό Δημόσιο το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για τις υποκλοπές. Εάν δεν κατεβλήθη, να ενημερωθεί η Βουλή για το ποιος έχει την ευθύνη, δεδομένου ότι η σχετική Αίτηση Αναστολής είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

-          Με ποιο τρόπο θα ενεργήσει η κυβέρνηση για την κατά προτεραιότητα και άμεση καθαρογραφή της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόστιμο.

-          Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου