Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Μιχ.Τιμοσίδης : Αποκλειστική συνέντευξη στο Press-gr


Ο βουλευτής Καβάλας Μιχ.Τιμοσίδης προειδοποιεί 

την κυβέρνηση για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων:

Λογαριάζουν χωρίς τον "ξενοδόχο"...
Δεν θα δεχτούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
.
Δεν έχουν το θεό τους στην κυβέρνηση! Μία τεράστια βιομηχανική μονάδα Λιπασμάτων, μοναδική στη Μεσόγειο, θέλουν να την ξεπουλήσουν!
Με αφορμή αυτές ακριβώς τις διεργασίες για πώληση της 
Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), ο βουλευτής του νομού Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης έδωσεαποκλειστική συνέντευξη στο Press-gr, καταγγέλοντας τα κυβερνητικά σχέδια και προειδοποιώντας ότι "δεν θα περάσει μια τέτοια πολιτική ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας!"

Συνέντευξη στην Ισαβέλλα Γεωργίου

Ερ.: Κύριε Τιμοσίδη, υπάρχουν έντονες φήμες ότι πρόκειται να πωληθεί η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, τι γνωρίζετε επ’ αυτού;
Απ.: Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας -Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα και ΔΕΠA- έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αναζήτησης υποψήφιων αγοραστών. Και να σκεφτούμε ότι περίπου πριν ένα χρόνο το υπουργείο εθνικής οικονομίας και οι τράπεζες συμφώνησαν 10ετες σχέδιο εξυγίανσης, που διασφαλίζει όχι μόνο τη βιωσιμότητα, αλλά και την κερδοφορία της επιχείρησης
Ερ.: Πως κρίνετε αυτήν τη διαδικασία;
Απ.: Δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για ξεπούλημα δημόσιας και καβαλιώτικης περιουσίας. Πρέπει να σας επισημάνω ότι μιλώντας σήμερα για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας, μιλούμε και για τη ΒΦΛ της Θεσσαλονίκης, με τεράστιες εκτάσεις και φυσικά συμπεριλαμβάνει κι ένα επιπλέον «φιλέτο», το Λιμάνι της ΒΦΛ στην Καβάλα.
Ερ.: Και πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό;
Απ.: όσοι απεργάζονται αυτούς τους σχεδιασμούς λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» και θα μας βρουν αντιμέτωπους. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή με τους εργαζόμενους και να είστε σίγουροι πως δεν θα περάσει μια τέτοια πολιτική ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Ερ.: Έχετε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες;
Απ.: Την Τρίτη επισκέφθηκα στην Αθήνα τον αρμόδιο Τομέα του κόμματός μου και χθες κάλεσα τους εργαζόμενους σε εγρήγορση. Απηύθυνα κάλεσμα στους τοπικούς φορείς, προκειμένου όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε λύσεις καταστροφικές, όχι μόνο για την Καβάλα, αλλά για την παραγωγική βάση της χώρας μας.
Ερ.: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε;
Απ.: Να μην διανοηθεί κανείς να ξεπουλήσει μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Δεν πρόκειται απλά για τους 1.000 και πλέον εργαζόμενους, μαζί με τα δίκτυα πωλήσεων. Πρόκειται για περιουσία του ελληνικού λαού και μια παραγωγική μονάδα μοναδική στη Μεσόγειο, θα μπορούσαμε να πούμε μονοπωλιακή, αφού αντίστοιχες στην Ιταλία και την Τουρκία έχουν ήδη κλείσει. Άμεσα πρέπει να σταματήσουν κάθε διαδικασία, αλλά και πιθανή πολιτική απαξίωσης αυτής της αναπτυξιακής και στρατηγικής σημασίας μονάδας, γιατί δεν πρόκειται να δεχθούμε ξεπούλημα, ή τετελεσμένα και εγγύηση για τη συνέχιση της παραγωγής είναι αποκλειστικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
από press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου