Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πεκίνο και της συνάντησης κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο, και  συζητήσαμε τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα: την οικονομική κρίση, το ζήτημα της περιβαλλοντικής κρίσης και της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα του αφοπλισμού και της ειρήνης.

Συμφωνήσαμε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα βασικό όχημα συνεργασίας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία, που εγγυάται την εργασία, την ισότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ποιότητα ζωής για όλους.

Η Κίνα παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα θέματα. Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεργασίας, και στις διμερείς μας σχέσεις δηλαδή μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, διμερείς σχέσεις που σίγουρα μπορούν να ωφελήσουν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:36 μ.μ  - 15/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου