Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Αποδιοργάνωση και ανικανότητα


ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ
και ομόφωνη είναι η καταδίκη από την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο της χθεσινής δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού, αλλά δυστυχώς η λαϊκή αποδοκιμασία έχει ηθική και μόνο αξία, δεν παράγει αποτελέσματα, δεν αποδυναμώνει την τρομοκρατία και δεν διασφαλίζει την κοινωνική τάξη και γαλήνη. Αλλες είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων αυτών, αλλά, όπως έμπρακτα αποδεικνύεται, οι προϋποθέσεις αυτές δεν υπάρχουν.

ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχουμε επισημάνει ότι η πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή αποδιοργάνωσαν την Ελληνική Αστυνομία και ακύρωσαν τα σημαντικά βήματα προόδου που είχαν γίνει στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κι απόδειξη της οπισθοδρόμησης αυτής είναι και τα γεγονότα που συνδέονται με τη χθεσινή δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είχε εκπονηθεί και βρισκόταν σ' εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική ειδικό σχέδιο για την προστασία μάρτυρος. Αλλά μόνο από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό δεν χαρακτηριζόταν το σχέδιο αυτό. Αντί για την επιβαλλόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις μυστικότητα, βιώναμε για καιρό το κωμικοτραγικό φαινόμενο να γνωρίζουν οι πάντες στη γειτονιά ποια ήταν η προστατευoμένη, για ποιο λόγο τελούσε υπό προστασία και ποιοι ακριβώς την προστάτευαν.

ΑΛΛΑ με τέτοια επιπολαιότητα και ανικανότητα δεν λειτουργούν δυνάμεις ασφαλείας και ιδιαίτερα υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή δεν έδειξαν τη διάθεση να το καταλάβουν και γι αυτό και λειτούργησαν με αποκλειστικό κριτήριο τον κομματισμό και την επιβολή των «ημετέρων». Λίγο τους ενδιέφερε αν η αξιοκρατία και ο επαγγελματισμός δεν καθόριζαν τις προαγωγές, τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις, ακόμη και σε υπηρεσίες που χρειάζονται ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση και όχι κομματική προσήλωση και υποταγή.

ΛΟΓΙΚΑ θα συνιστούσαμε στους κυβερνώντες να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους. Αλλά δεν έχουν πια τα χρονικά περιθώρια να τα διορθώσουν. Με όσα καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχουν κάνει, επισπεύδουν το τέλος τους.

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:53 π.μ. - 18/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου