Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Κροκοδείλια δάκρυα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι πραγματικά εξοργιστικό, πέρα φυσικά από την αποτρόπαιη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής στα Πατήσια, αυτό δεν είναι άλλο από τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν από χθες το πρωί οι αρμόδιοι υπουργοί και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη για το περιστατικό.
Αντί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, επιδεικνύοντας έστω και τώρα ένα ελάχιστο ίχνος πολιτικής ευθιξίας- κάτι που απέφυγαν επιμελώς να κάνουν τον περασμένο Δεκέμβριο- υποδύονται τώρα τους ανήξερους. Ότι δεν γνωρίζουν τι έχει μεσολαβήσει για να φθάσουν τα πράγματα ώς εδώ, στη διάλυση της Αντιτρομοκρατικής και την αναβίωση της πιο σκληρής τρομοκρατίας.
Μα γιατί έχουν τόσο ασθενή μνήμη; Αφού τα δεδομένα είναι γνωστά: από τους 800 τόσους αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς που εκπαίδευσαν Άγγλοι και Αμερικανοί για να στελεχώσουν την Αντιτρομοκρατική, με το που ανέλαβαν την εξουσία το 2004 τούς εξοβέλισαν στις ανά τη χώρα... τροχαίες.
Και ποιους έβαλαν στη θέση τους; «Δικά μας» παιδιά, μόνο και μόνο για να παίρνουν το επίδομα, αλλά που δεν είχαν την παραμικρή εμπειρία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Γέμισε η υπηρεσία ανεκπαίδευτους και άσχετους, και να τώρα τα αποτελέσματα.
Συγνώμη, αλλά αν δεν είναι υποκρισία η δήθεν θλίψη που εκφράζουν, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:21 π.μ. - 18/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου