Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 02/07/09

1. Ημιυπαίθριοι

Μετά τα κινητά, τα καρτοκινητά και τα αυτοκίνητα, σειρά έχουν, και πάλι, τα ακίνητα.

Ανεξάντλητη η ευρηματικότητα της κυβέρνησης στο να τα παίρνει από τους πολίτες. Χαράτσι και εκβιασμός για μία «τακτοποίηση» σε ενάμιση εκατομμύριο ιδιοκτήτες για τους ημιυπαίθριους, την ώρα που συνεχίζεται η ιλαροτραγωδία με το ΕΤΑΚ και το Ε9.
Περισσότερα...

2. Γ. Παπανδρέου: «Σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί»

Τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.

Πρώτον, έκτακτη σύγκληση ολομέλειας Βουλής για Εξεταστική για τη SIEMENS.

Δεύτερον, η κυβέρνηση να στραφεί εναντίον της Siemens , με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να υποχρεωθεί η εταιρεία να δώσει στην ελληνική πολιτεία όλα τα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα. Το έχουμε επισημάνει από το Φεβρουάριο του 2008, από την πρώτη στιγμή. Αν δεν το κάνει η σημερινή κυβέρνηση, θα το κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτον, νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όποιους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις για επίορκους πολιτικούς. Αν δεν το κάνει η σημερινή κυβέρνηση θα το κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τέταρτον, προχωρούμε σε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε περιουσιακά στοιχεία, που θα βρεθεί ότι δεν έχουν δηλωθεί στο «Πόθεν Έσχες», να κατάσχονται, όπως έχουμε προτείνει, υπέρ του Δημοσίου.
Περισσότερα...

3. Πολιτικό χρήμα

Προχωράμε μπροστά με πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας.

Ο κ. Καραμανλής πότε θα πάρει μέτρα για διαφάνεια στα οικονομικά της Ν.Δ. όπως αυτά στα οποία με θάρρος προχωρήσαμε εμείς;
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου