Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η εμμονή γίνεται μπούμερανγκ

Οχι πως ήταν και πολλοί εκείνοι που έπαιρναν στα σοβαρά τις νεοδημοκρατικές «αγωνίες» για το Σύνταγμα και τις διατάξεις του, αλλά τις δύο ή τρεις πρώτες μέρες μετά τη συνέντευξη του Τσάτσου και την εμφάνιση στην τηλεόραση του Κασιμάτη, ήταν απολύτως λογικό και δικαιολογημένο το φαινόμενο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που του προσφέρεται μια ευκαιρία και δεν σπεύδει να την εκμεταλλευτεί. Φτάνει μόνο να ξέρει μέχρι πού θα το τραβήξει. Γιατί αν δεν ξέρει και το παρακάνει, τότε η ευκαιρία μετατρέπεται σε μπούμερανγκ.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο βρίσκεται πια η ΝΔ. Και είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα του Κ. Καραμανλή και των συνεργατών του δεν είναι ο σεβασμός ή μη του Συντάγματος, το οποίο επανειλημμένα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όταν αυτό τους εξυπηρετούσε. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ν αποφύγουν τις εκλογές.

Πρόπερσι που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα, το τσαλάκωσαν οι ίδιοι το Σύνταγμα με τις πρόωρες εκλογές τους, πλασάροντας το επιχείρημα ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008 ήταν «κρίσιμο εθνικό θέμα» και επέβαλλε νωπή λαϊκή εντολή. Με βάση το παραμύθι εκείνο θα έπρεπε κανονικά να έχουμε εκλογές κάθε χρόνο.

Γι αυτό και η εμμονή στο θέμα της δήθεν παραβίασης του Συντάγματος τείνει να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ. Εκείνο που μένει στον πολίτη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει τις εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. Κι όταν ένα κόμμα εκπέμπει στο εκλογικό σώμα αυτό το μήνυμα, η συμμετοχή του στην αναπόφευκτη εκλογική διαδικασία αποκτά τυπικό και μόνο χαρακτήρα. Κανένας στη Ρηγίλλης ή στο Μαξίμου δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συμπεριφορά αυτή είναι δυνατό να προσδώσει εκλογική δυναμική στον Καραμανλή ή στο κόμμα του.

Εχουν ήδη χάσει, το ξέρουν και απλώς και μόνο το επιβεβαιώνουν με την αγωνία που επιδεικνύουν και την αδυναμία να βρουν κάποια πειστικότερα επιχειρήματα. Που δυστυχώς γι αυτούς δεν υπάρχουν. Πεντέμισι χρόνια τώρα απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι για τη δουλειά που ζήτησαν και τους ανατέθηκε.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου