Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τα διλήμματα τελείωσαν, ο αγώνας είναι συλλογικός, οι προσωπικές επιλογές και υπερφίαλες φιλοδοξίες θα καταδικαστούν αλύπητα από το λαό

Του Γιώργου Αναστόπουλου
Είμαι ένας από τους πολλούς συνεργάτες του συλλογικού, ανεξάρτητου και αδέσμευτου blog sibbila, που διασφαλίζει την ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης όλων των ανά τον κόσμο συνεργατών και αρθρογράφων του, θεωρώντας απαράδεκτες τις όποιες κυβερνητικές ή άλλες λογοκρισίες και αυθαιρεσίες.
Εμείς όλοι εδώ δεν συκοφαντούμε, ούτε εκβιάζουμε, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε...
Αποκρούσαμε και αποκρούουμε κάθε απόπειρα φίμωσης ή «επιβαλλόμενης αυτολογοκρισίας»…
Καταγγείλαμε και καταγγέλλουμε πιέσεις και υποδείξεις σε οποιονδήποτε από μας για τα γραπτά του ή τη σχέση του με το ιστολόγιο…
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, γράφουμε πολλές φορές ενυπόγραφα, αλλά διατηρώντας το δικαίωμα της ανωνυμίας και υπερασπιζόμαστε την «ανωνυμία στα blogs», που χαρακτηρίζει τους ιστότοπους προβληματισμού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Δεν κρύψαμε τις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές μας, αλλά κανένας μας δεν διανοήθηκε να παρεμποδίσει άλλον συνεργάτη, αρθρογράφο ή σχολιαστή να εκφραστεί όπως αυτός επιλέγει.
Είμαστε ανοιχτοί στον αντίλογο, δημοσιεύουμε διορθώσεις και διαψεύσεις.
Προβάλλουμε όλες τις μη αντιδραστικές, όλες τις μη δεξιές, όλες τις μη «συστημικές» θέσεις και έχουμε ταχθεί αλληλέγγυοι με κάθε αγωνιζόμενο πολίτη, με κάθε δημοκρατική πολιτική τάση, με κάθε απελευθερωτικό και αντιστασιακό κίνημα ανά τον κόσμο, με τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Στις κρίσιμες αντιπαραθέσεις παίρνουμε ανοιχτά θέση και στηρίζουμε τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, τους ανυπεράσπιστους.
Στις αποφασιστικές μάχες είμαστε παρόντες και με ξεκάθαρες επιλογές.
Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι άλλη μια κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα και το Λαό της!
Κι για μας δεν υπάρχουν διλλήματα, ναι μεν αλλά, πολιτικοί “αλληθωρισμοί”, προσωπικές φιλοδοξίες, βλέψεις επίδοξων δελφίνων, πολιτικάντηδων που προσβλέπουν σε νέες καριέρες.
Η επιλογή είναι μία και αποκλειστική :
Στράτευση στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου για να βγει η χώρα από το βάραθρο στο οποίο την οδήγησε για άλλη μια φορά η δεξιά πολιτική με τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ.
Είναι η ώρα της νέας μεγάλης ΑΛΛΑΓΗΣ.
Το νέο πάλης ξεκίνημα συμπίπτει με την 3η Σεπτέμβρη, την 35η επέτειο της ίδρυσης, από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1974, του ΠΑΣΟΚ.
Του Κινήματος που άλλαξε και μεταμόρφωσε την Ελλάδα του εμφυλίου και των ταγματασφαλιτών, την Ελλάδα του αστυνομικού κράτους, της βίας και νοθείας, των δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων, του Κ. Καραμανλή, της χούντας των συνταγματαρχών, της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στη μεταπολίτευση.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη ενότητας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της σοσιαλιστικής αριστεράς, με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης όλων των πολιτών απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο και την αγωνιστική πορεία του ελληνικού Λαού.
Δεν μπορούν να γίνουν και δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτές «λύσεις» παρασκηνίου, με το προκάλυμμα της συναίνεσης για την νομή της εξουσίας.
Στράτευση για ένα νέο ’81!
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το σημείο αναφοράς και ενότητας, σηματοδοτεί την ΑΛΛΑΓΗ για μια νέα Ελλάδα των εργαζομένων και δίνει το στίγμα για την ενίσχυση και θωράκιση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.
Τα διλήμματα τελείωσαν, ο αγώνας είναι συλλογικός, οι προσωπικές επιλογές και υπερφίαλες φιλοδοξίες θα καταδικαστούν αλύπητα από το λαό και τους πολίτες!...
Εμπρός για τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ!
ΣΥΝΥΠΟΓΡΆΦΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου