Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ομολογία αποτυχίας (ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η)

ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ πάσχιζε να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, αγκαλιάζοντας σφιχτά την πρωθυπουργική καρέκλα και κλείνοντας τα μάτια στα δεινά που η ανικανότητα του ίδιου και της κυβέρνησής του προκαλούσε στον τόπο, αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υποχρεωνόταν ν αποδεχτεί την πραγματικότητα. Το έκανε χθες. Και ανακοινώνοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ανακοίνωσε έμμεσα και το τέλος της πολιτικής του κυριαρχίας ή ενδεχομένως και καριέρας.

ΗΤΑΝ μια δύσκολη αναμφισβήτητα πράξη για τον Κ. Καραμανλή το χθεσινό διάγγελμα. Αλλά, όπως διαφάνηκε, ακόμη δυσκολότερες θα είναι οι μέρες της προεκλογικής περιόδου, αφού ποτέ άλλοτε απερχόμενος πρωθυπουργός δεν βρέθηκε στην τραγική θέση να προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει τη λαϊκή ψήφο, υποσχόμενος να κάνει τα όσα πριν από πεντέμισι χρόνια είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν επιχείρησε να πραγματοποιήσει.

ΚΙ ΑΝ ενδεχομένως δεν το έχει επαρκώς συνειδητοποιήσει ή τρέφει την ψευδαίσθηση ότι θα πολιτευτεί και πάλι αντιπολιτευόμενος το ΠΑΣΟΚ, πολύ γρήγορα, από την προσεχή κιόλας Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, θ αντιληφθεί ότι ο ρόλος του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι του κατηγορουμένου για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερη μεταπολιτευτικά κοινωνικοοικονομική της κατάσταση.

ΗΤΑΝ θλιβερό το θέαμα ενός πολιτικού, τον οποίο ο λαός τίμησε δύο φορές με την ψήφο του, ν αναζητεί καταφύγιο σε φτηνές δικαιολογίες όχι μόνο για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε, αλλά και για τα μέτρα και τις αποφάσεις, με τις οποίες ενσυνείδητα διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό, ενθάρρυνε τη φοροδιαφυγή και καθιέρωσε τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» ως μέθοδο διακυβέρνησης της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. Καραμανλή η χθεσινή μέρα ήταν το τέλος μιας πορείας που θα μπορούσε πολλά να είχε αποφέρει για τον τόπο, αν οι προθέσεις του ήταν ειλικρινείς. Για τη χώρα μια νέα μέρα ξημέρωσε σήμερα. Και το ΠΑΣΟΚ καλείται ν αποδειχθεί άξιο των προσδοκιών και των ελπίδων του λαού.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:05 μ.μ. - 03/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου